Ny menneskeart kan være oppdaget

Bildet viser Callao-hulen på øya Luzon på Filippinene, hvor fossilene ble funnet.
Bildet viser Callao-hulen på øya Luzon på Filippinene, hvor fossilene ble funnet. Foto: Callao Cave Archaeology Project/AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et funn av tann- og beinrester i en hule på Filippinene kan tilhøre en hittil ukjent menneskeart, mener forskere i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Den så langt ukjente menneskearten har fått det latinske navnet Homo luzoensis. Navnet stammer fra øya Luzon, der funnet ble gjort i 2007. Menneskene levde sent i epoken pleistocen, for rundt 67.000 år siden.

Dette er den fjerde oppdagelsen av en særegen og utdødd slektning av dagens mennesker siden årtusenskiftet, skriver Washington Post. I 2004 ble Homo floresiensis oppdaget i Indonesia. Disse menneskene var så små at de raskt fikk tilnavnet «hobbiter» etter forfatteren J.R.R. Tolkiens fantasifigurer.

Les også: – Kan være ny menneskeart

Et mystisk menneskeslag som omtales som Denisovan ble i 2010 oppdaget i Sibir, på bakgrunn av funn av en fingerknokkel. Skjeletter av Homo naledi, med en merkelig blanding av moderne og primitive trekk ble oppdaget i en afrikansk hule i 2013.

Les også: Hobbitens forfedre er funnet