Meny

Norsk black metals morderiske fortid: «Før du vet ord av det er det ikke noen stor sak å drepe en mann»

VIDEO: Se traileren til den nye filmen her.

På tidlig 90-tall ble Norges black metal-miljø til en satanisk kult. Musikere brant kirker, skadet seg selv og begikk drap. Ved lansering av filmen Lords of Chaos tar de virkelige hovedpersonene et tilbakeblikk.

Saken er opprinnelig publisert i avisen The Guardian.

– Den perioden av mitt liv er en myr med skjeletter i, sier Rune Eriksen, også kjent som gitaristen Blasphemer.

– Dette blir trolig en av de ytterst få gangene jeg er villig til å gå tilbake og snakke om det.

Det er 11 år siden Eriksen forlot Mayhem, det mest presis navngitte bandet i verden («ekstrem uorden, kaos»). Han ble medlem av bandet i 1994. Eriksen bidro til en renessanse for den norske black metal-gruppa etter at gitaristen Øystein Aarseth, kjent som Euronymous, hadde blitt drept av den tidligere bassisten Varg Vikernes (Count Grishnack). Tre år tidligere hadde vokalisten, Pelle Ohlin, også kjent som Dead, begått selvmord. Eriksen har forståelig nok gått videre.

Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb
Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb

Norsk black metal er likevel uatskillelig fra sin historie. Denne måneden lanseres filmen «Lords of Chaos». Filmen er regissør Jonas Åkerlunds intense dramatisering av hendelsene, med fokus på vennskapet og den fatale striden mellom Aarseth (spilt av Rory Culkin) og Vikernes (Emory Cohen). Det er en brutal film. Da den ble vist på London film festival i november, kastet en mann opp, en kvinne besvimte og en ambulanse ble kalt til stedet.

Åkerlund ønsker at filmen skal gjøre sterkt inntrykk. Han har tidligere regissert musikkvideoer for blant andre Beyoncé, Madonna og Lady Gaga. Dette er hans fjerde film, og den mest personlige hittil. Fra 1983 til 1984 spilte han nemlig trommer i svenske Bathory, som hadde en stor innflytelse på den norske svartmetallen. Åkerlund mener vokalisten Quorthon skal ha æren for det.

– Vår sound var en blanding av det vi selv likte, sier Åkerlund.

– Og hele punk-greia, men raskt, som ikke egentlig var det metal handlet om den gang, legger han til.

Brannen som startet i Helvete: – Folk kommer hit fra hele verden

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb
Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb

Sataniske tekster

Mayhem ble dannet i 1984 i Oslo, av Aarseth, bassisten Jørn Stubberud (Necrobutcher) og trommisen Kjetil Manheim.

NB

Denne artikkelen er oversatt fra engelske The Guardian. Artikkelen inneholder beskrivelser av selvmord. Her er en oversikt over hjelpetelefoner og nettsteder for dem som sliter mentalt, fra paraplyorganisasjonen Psykisk helse.

Mayhem og den voksende norske svartmetall-scenen utmerket seg ved sin motstand mot religion. En rekke trossystemer dannet fundament for bevegelsen, fra paganisme til Aarseths lidenskap for kommunisme. Men kristendom var folkefiende nummer 1.

– Kristendommen passet aldri for Norge, sier Dolk, grunnleggeren av bandet Kampfar.

– Den hørte aldri hjemme her, og svartmetall-scenen reagerte mot det. Vi trengte noe å være en motsetning til.

Eriksen forteller at han aldri var politisk, men alltid en slags ensom ulv.

– Nordmenn er et introvert folkeslag, sier han.

Norges strenghet og kulde ligger i beina til den norske svartmetallen.

Mayhem erklærte seg satanister, ikke fordi de dyrket djevelen, men fordi troen fremmet individualisme, opprørte kristne og fikk oppmerksomhet. De var pionerer av en uforsonlig sound: demoniske skrik; fiendtlige, pulserende riff; en transe-induserende vegg av lyd.

Jo mer primitiv produksjonen var, dess bedre. Da Vikernes debuterte med Burzum, ba han produsenten om å gi ham den verste mikrofonen han hadde. Darkthrones album Transilvanian Hunger ble tatt opp på en firespors båndopptaker, ment - ifølge frontfiguren Fenriz - å lyde «fullstendig fucking iskaldt».

Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb
Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb

– Hørtes ut som hylende demoner

– Svartmetall er en fantastisk undersjanger med en helt bestemt stil, sier forfatteren Jason Arnopp. Han var på coveret av magasinet Kerrang! i 1993, noe som ga scenen global oppmerksomhet.

– Det høres ut som onde, hylende demoner som sprer ødeleggelse i en snødekt skandinavisk skog.

Eriksen mener svartmetallen var atmosfærisk, med en dypere tilnærming enn death metal.

– Du kunne reise inn i den, sier Eriksen.

– Det var en måte å uttrykke dine indre demoner, sier Dolk.

Demonene brøt frem i 1991.

Fire år tidligere hadde Pelle Ohlin kommet til Norge. Da han fikk vite at Mayhem trengte en vokalist, sendte den svenske sangeren en kassett til deres postboksadresse, sammen med en død mus festet til et kors. Ohlin forandret bandet. Han var besatt av død, begravde sceneantrekket sitt i dagevis og lot klærne råtne før han tok dem på. Han tok en død kråke med til en øving, og brukte det han kalte «liksminke» på scenen. Aarseth tok også sminken i bruk, på samme måte som mange andre.

Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb
Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb

På scenen drev Ohlin alvorlig selvskading. I en av de mest forstyrrende sekvensene i Åkerlunds film skjærer Ohlin (spilt av Jack Kilmer) armen si opp, og spruter blod på de trofaste tilhengerne på første rad, på samme måte som ved en beryktet Mayhem-konsert. Mot slutten av showet var bare de «sanne fansene» igjen.

– Siden ble det mørkere

Ohlin slet psykisk. Dolk forteller at på en fest begynte han å skade seg selv.

– Vi var så vant til det at vi satte på ham håndjern og lot ham ligge i en krok. Han sluttet ikke å drikke. Senere kjørte vi ham til byen og etterlot ham foran en politistasjon, bare for å forsikre oss om at han ikke begikk mer idioti mot seg selv, og dro videre for å feste.

I april 1991 tok Ohlin livet av seg på soverommet sitt. Aarseth fant ham og tok bilder av ham til kollegers vemmelse, inkludert bassisten Stubberud, som sluttet i bandet på grunn av det.

Mange mener dette var et vendepunkt for ham selv, bandet og miljøet.

– Før selvmordet var alt lekent, sier Åkerlund.

– Siden ble det mørkere. Hvordan kunne det unngå å bli det. Euronymous (Aarseth) sto Pelle nært.

Aarseth startet sitt eget plateselskap, Deathlike Silence, og åpnet platebutikken Helvete. For tilhengerne av musikken var den gravlignende butikken et drømmested. Flere artister har fortalt om hvordan de der fikk sin musikalske horisont utvidet av Aarseth, som like gjerne kunne anbefale Tangerine Dream som black metal. Aarseth var selv i ferd med å bli offer for sitt eget rykte, og ble et sentrum ikke bare for Mayhem, men for hele bevegelsen.

– Han ble høy på seg selv, «Jeg er sjefen», sier Dolk.

– Han trodde han kunne kontrollere hele den norske metal-scenen. Jeg vet med sikkerhet at mange snakket om å få Øystein [Aarseth] ut av miljøet. Og med det mener jeg å bli kvitt ham, sier Dolk.

– Altså, som i å drepe ham?

– Ja.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb
Fra den nye filmen Lords of Chaos. © 2018 - Gunpowder & Sky, via IMDb

Brant stavkirke

Ting ble mørkere. 6. juni 1992 ble Fantoft stavkirke i Bergen brent ned. Vikernes ble mistenkt, men ikke funnet skyldig i retten. Han forklarte siden at Fantoft var en kristen kirke reist over en hedensk helligdom. Etter Fantoft fulgte flere kirker. Åkerlund tror brannene skyldtes en intern konkurranse, som eskalerte:

– Jeg tror ikke de hadde en politisk agenda. Jeg vet at mange av dem har en svært ekstrem politisk holdning i dag, men de var unge gutter. Jeg tror de sluttet å tenke som individer, og begynte å tenke som gruppe, for å imponere hverandre og for å sjokkere. De befant seg i en boble der du til slutt blir immun: du går et skritt lenger, og før du vet ord av det virker det ikke som noen stor sak å ta liv.

Oslo tinghus, 1994 25. februar: «Bård Eidthun, tilhørende satanist-miljøet, dømmes for et drap på Lillehammer og for påsettelse av brann på Holmenkollen kapell. Her s.m. sin advokat, Olav Hestenes.» Original billedtekst. Arkivfoto: Stig B. Hansen.
Oslo tinghus, 1994 25. februar: «Bård Eidthun, tilhørende satanist-miljøet, dømmes for et drap på Lillehammer og for påsettelse av brann på Holmenkollen kapell. Her s.m. sin advokat, Olav Hestenes.» Original billedtekst. Arkivfoto: Stig B. Hansen.

21. august 1992 var det en mann som kom med seksuelle tilnærminger til Bård Eithun, også kjent som Faust, trommeslageren i Emperor, i olympiaparken på Lillehammer. Eithun knivstakk ham 37 ganger og drepte ham. Dagen etter fortalte han Aarseth og Vikernes om drapet. Sammen brente de tre Holmenkollen kapell. Flere brannstiftelser fulgte, og flere hermet etter dem. I januar 1993 ga Vikernes, under pseudonymet Count Grishnack (navnet var tatt fra en ork i Ringenes Herre) et anonymt intervju til avisen Berges Tidende, der han hevdet at svartmetall-scenen sto bak.

– Vårt mål er å spre frykt og ondskap, sa han.

Dagen etter ble han pågrepet.

– Disse norske ungdommene gjorde ting folk flest kan ha trodd metall-musikere gjorde stadig vekk, sier Arnopp om brannene.

– Dette var ikke et bra image for rockemusikken, for å si det mildt, legger han til.

Les også: Fløgstad melde seg ut av Forfatterforeningen i protest

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Original billedtekst: «Varg Vikernes (også kalt "Greven") i samtale med rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman i rettssalen fredag. Hornemann mener at Vikernes er preget av mangelfullt utviklede sjelsevner, men at han har en mulighet for å utvikle seg i positiv retning under soning.» Arkivfoto mai 1994: NTB Scanpix/Jon Eeg
Original billedtekst: «Varg Vikernes (også kalt "Greven") i samtale med rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman i rettssalen fredag. Hornemann mener at Vikernes er preget av mangelfullt utviklede sjelsevner, men at han har en mulighet for å utvikle seg i positiv retning under soning.» Arkivfoto mai 1994: NTB Scanpix/Jon Eeg

– Politiet kom hjem til foreldrene mine

Snart nok fikk musikerne kjenne det på kroppen. Ivar Bjørnson, gitaristen i Enslaved, har fortalt at etter at han gikk fra en pub på 16-årsdagen sin var det en mann som ropte «din jævla satanist» etter ham, og sparket ham i hodet så ha måtte på sykehus.

Eriksen forteller at politiet kom hjem til foreldrene hans sent om natten, bare for å gå gjennom rommet hans.

– Jeg var 17 år. De forsøkte å finne noe som knyttet meg til et eller annet. De gikk tomhendt fra stedet, men hadde funnet noen merkelige bilder på CDer og nikket til hverandre; «Jackpot».

I mellomtiden lå miljøets frontfigurer i krig med hverandre.

Dolk forteller at det var forskjellige black metal-sekter, og at «alvorlige trusler» var vanlig.

Aarseth og Vikernes forhold hadde falt fra hverandre på grunn av den tiltagende personkulten rundt Aarseth, og det at han skyldte Vikernes royalty-penger. Aarseth hadde også fortalt folk at han planla å drepe Vikernes. Det er omstridt om han mente det eller ikke.

Han sendte også drapstrusler, ifølge Stubberud, til death metal-band som hadde på seg Hawaii-skjorter. Klokken 03, 10. august 1993, kom Vikernes til Aarseths leilighet og knivstakk ham 23 ganger. I mai 1994 ble han funnet skyldig i drap og tre kirkebranner, og dømt til 21 års fengsel. Norsk black metal ble ikke lenger betraktet som en musikksjanger, men som en drapskult.

Åkerlunds film har selvsagt åpnet gamle sår. Noen av musikerne har vært støttende, mens andre er aggressive motstandere av filmen. Vikernes selv, som aldri har uttrykt anger for drapet, har kalt filmen «injurierende søppel», og protestert mot fremstillingen av ham («jeg har aldri deltatt i en trekant i mitt liv»). Siden han selv er antisemitt har han også protestert mot å bli spilt av en jødisk skuespiller.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fantoft stavkirke totalskadet etter en brann pinseaften 1992. Arkivfoto: Gidske Stark / NTB Scanpix
Fantoft stavkirke totalskadet etter en brann pinseaften 1992. Arkivfoto: Gidske Stark / NTB Scanpix

Mer ekstrem, mer anerkjent

Scenen har likevel overlevd. Stubberud sluttet seg på ny til Mayhem, og Eriksen erstattet Aarseth. Musikken ble mer ekstrem, og mer anerkjent. Eriksen sier han levde et «ganske hardt liv» tidlig på 2000-tallet.

– Mayhem hadde død og ødeleggelse bak seg. Og du kunne la deg selv bli del av den greia og ri på bølgene av det, å søke det ekstreme.

Han forlot bandet i 2008 og dannet flere band, nå sist den «sortere death metal»-supergruppa Vltimas.

Januar 2016: Kampfar vinner pris for årets Metal under utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Januar 2016: Kampfar vinner pris for årets Metal under utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Mange av bandene lever i beste velgående. Dolks band Kampfar slipper snart et nytt album, som han sier er «det mørkeste hittil». Utenom musikken ser ikke ting like mørkt ut.

– I dag synes vi det er morsomt og trist på samme tid, sier Dolk.

– Ta Ivar fra Enslaved: den gang skrev vi ting til hverandre som var så grovt at vi hele tiden måtte se oss over skulderen. I dag er vi bestevenner, og pinlig berørt av alle disse tingene. For et par år siden vant Kampfar Spellemannsprisen i Metal-kategorien, og vi satt der ved samme bord som Enslaved. Vi er de samme folka som den gang sendte drapstrusler til hverandre. Nå sitter vi her i dress, drikker vin og spiser fancy middag. Det var liksom: «Hvor sprøtt er ikke dette.» Ganske sprøtt.

(Sliter du med psykiske problemer? Ta kontakt med Mental helses hjelpetelefon: 116123)


Oversatt av Ole Peder Giæver /ABC Nyheter / © Guardian News & Media Limited

Les også:

2004: Black metal-gruppen Mayhem på scenen under konserten på Rockefeller. NTB Scanpix/Jarl Fr. Erichsen.
2004: Black metal-gruppen Mayhem på scenen under konserten på Rockefeller. NTB Scanpix/Jarl Fr. Erichsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:23 Frp kan stille seg bak avtalen Solberg presenterte fredag kveld21:15 Verdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03 Macron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52 Zarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36 Magnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25 Erdogan møter Putin19:38 Statsministeren stiller bom-ultimatum19:26 Sikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22 Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21 IS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15 Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54 Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37 Demonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55 Verdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29 30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie05:56 Dette skjedde i natt05:53 Mørklagte forhandlinger om bompenger05:51 UD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50 Dette skjer i dag05:03 Indonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56 Viktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54 Gebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21 YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51 MDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30 Bolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08 Ikke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38 Boligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32 Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51 Tutta åpnet ett slag under par i Canada01:47 Oslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06 Svensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36 Småbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28 Sjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20 Frp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10 Sagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41 Venstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39 Senterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31 Russisk robot bistår astronauter på ISS23:22 Spektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12 Størseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07 Spektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46 FCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35 Brasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32 Fem døde i lynnedslag i Polen22:07 Hissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56 FN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28 Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10 VG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten
Siste nytt
21:23PolitikkFrp kan stille seg bak avtalen Solberg presenterte fredag kveld21:15VerdenVerdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03VerdenMacron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52VerdenZarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36SportMagnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25VerdenErdogan møter Putin19:38PolitikkStatsministeren stiller bom-ultimatum19:26MotorSikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22VerdenFrankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21PolitikkIS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15PolitikkPolitiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54NorgeEtterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37PolitikkDemonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55ReiseVerdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29Verden30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie05:56NorgeDette skjedde i natt05:53PolitikkMørklagte forhandlinger om bompenger05:51ReiseUD advarer nordmenn om feriefavoritt05:50NorgeDette skjer i dag05:03VerdenIndonesisk mann går baklengs for å stoppe avskoging04:56SportViktor Hovland med god åpningsrunde i Boise04:54NorgeGebyret for familiegjenforening er mer enn 17 ganger høyere enn i 200204:21VerdenYouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong03:51PolitikkMDG suser fram på bergensmåling – kan sikre rødt byråd03:30VerdenBolsonaro mener Macron har mentalitet som en kolonialist03:08PengerIkke egentlig så dyrt med tidenes høyeste boligpriser02:38PengerBoligbyggingen i Norge nesten halvert i år02:32VerdenInterpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia01:51SportTutta åpnet ett slag under par i Canada01:47NorgeOslo-politiet vil ikke si om de fulgte ordre om å kontakte moskeer01:06VerdenSvensk politi vil ikke gå med navn på tjenestekortet00:36NorgeSmåbarnsfar (27) i Bergen tar drapssiktelsen tungt00:28VerdenSjiraffen får status som beskyttet dyreart00:20NorgeFrp-kilder: Venstre posisjonerer seg for å gå ut00:10SportSagøy til kvartfinale i parabadminton-VM23:41PolitikkVenstre hadde med seg tydelige krav til bompengemøte23:39NorgeSenterpartiet puster Ap i nakken på ny måling23:31VerdenRussisk robot bistår astronauter på ISS23:22SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde håp før returkampen23:12SportStørseth på 5.-plass i EM paradressurridning23:07SportSpektakulært Bolly-mål gir Molde-håp før returkampen, 1-2-tap i Beograd22:46SportFCK slet, men tok langt steg mot europaligaen22:35VerdenBrasiliansk påtalemyndighet gransker Amazonas-branner22:32VerdenFem døde i lynnedslag i Polen22:07Helse og livsstilHissig debatt: – Føler dette sterkt, jeg ble bestefar i dag21:56VerdenFN-sjefen og Frankrikes president uroet over Amazonas-branner21:28VerdenKvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker21:10KulturVG erkjenner brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten
Populært