Hvordan kan man forelske seg i noen man ikke liker?

Man kan godt være forelsket i en person man ikke liker. Men forholdet blir neppe langvarig. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Man kan godt være forelsket i en person man ikke liker. Men forholdet blir neppe langvarig. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

SPØR EN FORSKER: En leser har falt pladask for en fyr som er egoistisk, selvgod og sutrete. Forskerne tror det finnes flere grunner til at vi blir betatt av noen vi synes er kjipe.

Sidsel har problemer med kjærligheten:

– Nå er det jammen andre gang det skjer. Jeg blir forelsket i en gutt som er alt annet enn det jeg ser etter i en partner, skriver hun.

– Vi har det morsomt, men han har mange egenskaper jeg ikke liker ved andre mennesker, fortsetter hun. Hun beskriver ham som «egoistisk, selvhøytidelig og sutrete».

– Vi er SÅ ulike, så hvordan kan jeg ha det på denne måten? spør hun.

Seiglivet myte

At motsetninger tiltrekker hverandre, er den første tanken som slår oss:

Men den forklaringen avvises av den amerikanske professoren Matthew D. Johnson. Han har undersøkt om vi blir tiltrukket av personer som ligner oss selv.

– Det finnes en veldig seiglivet myte om at man blir tiltrukket av personer som er veldig annerledes. Men det stemmer ikke, sier Johnson, som er professor i psykologi ved Binghamton University i New York.

Johnson har skrevet boken « Great Myths of Intimate Relationships: Dating, Sex, and Marriage».

Han har gjennomgått forskning på parforhold – blant annet 240 studier som har undersøkt om folk finner partnere som ligner dem selv.

Ingen av de 240 studiene tyder på at motsetninger tiltrekker hverandre.

– Vi tiltrekkes av folk som ligner oss selv både med hensyn til verdier, politisk standpunkt og personlighet, sier Johnson.

Les også:

Alle regler har unntak

Det kan selvfølgelig være at Sidsel er et unntak.

Men kan det være andre forklaringer?

– Jeg gjetter at det er basert på fysisk tiltrekning, foreslår Johnson.

– Det høres ikke ut som det har blitt et seriøst forhold. Fysisk tiltrekning er avgjørende for hvem vi faller for når vi dater, fortsetter han.

Fysisk tiltrekning avgjør partnervalg

Matthew D. Johnson nevner en studie der forskere spurte folk på speeddating hva de så etter hos en partner. Speeddating går ut på å samle masse single personer i et rom. På ganske kort tid presenterer de seg på skift for hverandre to og to.

I dette forsøket nevnte folk ulike verdier og personlighetstrekk de mente var viktige – før de gikk inn i lokalet.

– Men da forskerne spurte dem hvem de likte, viste det seg at det avgjørende var fysisk tiltrekning. Det gjaldt både for menn og kvinner, sier Johnson.

Forhold som startet med fysisk tiltrekning, kan bli langvarige. Men hvis man ikke deler verdier og mål i livet, kan det bli vanskelig, sier Johnson.

– Leseren bør vurdere om de forskjellene hun nevner, er noe hun kan leve med. Ellers kan det gi problemer på lang sikt. Det er veldig vanskelig å endre på folk, sier han.

Forskere:

Forelskelse og tiltrekning henger sammen

Vi ringer James Giles, som er forsker ved Roskilde Universitet og har skrevet boken « Seksuel Tiltrækning – Tillokkelsens Psykologi ». Giles har også skrevet bøkene The Nature of Sexual Desire og Sexual Essays: Gender, Desires, and Nakedness

Han bekrefter at seksuell tiltrekning spiller en avgjørende rolle for hvem vi faller for.

– Romantisk kjærlighet involverer seksuell tiltrekning. Jeg tror ikke man forelsker seg i noen hvis man ikke er tiltrukket av dem. Men seksuell tiltrekning og forelskelse er ikke det samme som at man liker den andre personen, sier Giles.

– For å forelske seg trenger man ikke like den andre, men hvis det skal utvikle seg til et langvarig, sunt forhold, er det nødvendig, legger han til.

I don't like you – but I love you

Sidsel er ikke den eneste som har prøvd å forelske seg i noen hun ikke liker, sier James Giles og henviser til sangen «You Really Got a Hold on Me», som ble kjent med The Beatles. Her er det et utdrag:

«I don't like you

But I love you

(...)

You treat me badly

I love you madly.»

Men selv om The Beatles har sunget om det, er det litt merkelig:

– Folk blir noen ganger seksuelt tiltrukket av ting de ikke liker – for eksempel noe de synes er ekkelt. Når man så blir opphisset, tenner man plutselig på det, sier Giles.

For eksempel, en kvinne synes ikke en erigert penis er noe vakkert syn hvis de for eksempel får tilsendt et dickpic midt i arbeidstiden. Men i en seksuell situasjon kan hun like synet.

Ny studie:

Samtale nødvendig for å gi svar

James Giles peker på ulike psykologiske forklaringer på at noen faller for personer de ikke liker.

1) Noen kvinner vil redde menn

– Noen kvinner har en redningsimpuls. De vil redde noen som har det vanskelig. Det er et velkjent fenomen. Man ser for eksempel at kvinner som har hatt en alkoholiker som far, kan ha tendens til å møte en mann med alkoholproblemer, som de forsøker å hjelpe. Det går som regel dårlig, sier Giles.

Trangen til å redde en annen person kan gjøre at de går på kompromiss med sine personlige verdier og blir sammen med en mann de egentlig ikke liker og som behandler dem dårlig.

2) Mange kvinner leter etter faren sin

Kanskje har Sidsel falt for en egoistisk og sutrete gutt fordi han ligner på faren hennes.

– Det er en tendens til at man velger en partner som ligner sin mor eller far, sier Giles.

Forsøkspersoner av begge kjønn har sett på bilder av ukjente menns mødre og koner.

De har blitt bedt om å matche bildene etter hvem som lignet.

I de fleste tilfeller var det en match.

– Andre studier har vist at det også gjelder kvinner, sier Giles.

Les også:

3) Noen kvinner tenner på slemme gutter

Noen kvinner faller for bad boys – slemme gutter. Det kan være menn som har et voldsomt temperament, store muskler, grensesøkende atferd og kanskje bryter loven.

– Den ekstreme versjonen er kvinner som faller for mordere og voldtektsforbrytere, sier Giles.

Når noe er spennende, pumper blodet rundt i årene, og nervesystemet er hyperaktivt. Det kan nærmest føles som om man er seksuelt opphisset.

Faktisk er følelsen av spenning og seksuell tiltrekning så like at man kan forveksle dem, sier Giles.

I et kanadisk forsøk har en attraktiv kvinnelig forsker intervjuet menn om noen uviktige ting.

Mennene ble intervjuet i to ulike situasjoner: En gruppe ble intervjuet på en hengebro. Den andre gruppen ble intervjuet ved en stille bekk.

– På slutten av intervjuet fikk mennene telefonnummeret til kvinnen og sa at de kunne ringe hvis de hadde noen spørsmål. Flere av de hun hadde intervjuet på hengebroen, ringte senere om henne og inviterte henne ut, sier Giles.

– Når man gjennomfører et intervju på en hengebro, er nervesystemet i alarmberedskap. Mennene trodde at de ble seksuelt tiltrukket av kvinnen, men i virkeligheten var det spenningen som stimulerte dem.

Les også:

4) Dårlig selvtillit kan gi dårlige forhold

Noen mennesker innleder et forhold som er dømt til å mislykkes fordi de ubevisst forsøker å bekrefte at de ikke duger til noe.

– Vi mennesker forsøker hele tiden å bevare den identiteten vi har bygget opp gjennom livet, sier Giles.

– Kanskje oppfatter leseren seg selv som en fiasko. Så velger hun et forhold hun vet ikke kan holde. Dermed bekrefter hun sin negative selvoppfattelse. Eller kanskje bekrefter hun en grunnantakelse om at menn er forferdelige.

Råd: Undersøk gamle mønstre

Det kan altså være ulike grunner til at Sidsel har forelsket seg i en person hun ikke liker. Men ifølge James Giles er det ikke unormalt. Han avslutter med å gi henne et råd:

– Det er viktig at hun er oppmerksom på om hun gjentar gamle, uhensiktsmessige mønstre. I så fall bør hun tenke over hvorfor det skjer. Det er ikke rettferdig verken overfor partneren eller henne selv, hvis hun innleder forhold hun vet er dømt til å mislykkes.

Folk faller for seg selv

Matthew D. Johnson har funnet 240 studier som på ulikt vis bekrefter at mennesker velger å være sammen med partnere som ligner dem selv.

Det gjelder både utdannelse, verdier, politisk standpunkt og personlighet.

Han nevner to studier i den litt snurrige enden av skalaen. Den første involverer kontaktannonser i aviser:

  • Forskere ba en gruppe forsøkspersoner om å beskrive seg selv.
  • Deretter ble de bedt om å prioritere kontaktannonser.
  • En av dem var falske|: Den hadde forskerne skrevet ut fra den beskrivelsen forsøkspersonen hadde gitt av seg selv.

– Da forsøkspersonene ble spurt hvem de likte best, valgte alle sammen seg selv, sier Johnson.

I et annet forsøk har forskere vist forsøkspersoner en falsk TV-quiz. Fire skuespillere svarte på en rekke spørsmål.

  • Deltaker 1 fikk alle svar riktig.
  • Deltaker 2 fikk alle svar feil.
  • Deltaker 3 fikk alle svar riktig, men veltet et glass.
  • Deltaker 4 fikk alle svar feil og veltet et glass.

Deretter ble forsøkspersonene spurt hvilken deltaker de likte best.

– De fleste likte den personen som fikk alle svar riktig, men veltet et glass. Det er slik folk flest ser seg selv: Som en person som er dyktig, men som kan gjøre feil, sier Johnson.

Han lurer på hvorfor myten om at motsetninger tiltrekker hverandre, er så seiglivet. Det kan skyldes at vi har en tendens til å fokusere på forskjeller i stedet for likheter, mener han:

– Vi ser det som er annerledes hos den andre. Her er et eksempel: Både kone og jeg drikker kaffe om morgenen. Vi liker den svart, uten sukker og fløte. Vi drikker like mengde, men jeg liker bønnene ristet på en litt annen måte. Det er det vi diskuterer og snakker om, ikke alle likhetene.

Hvorfor overlever myten?

Det kan også skje at partnere blir mer ulike over tid.

– Hvis vi forestiller oss et par der den ene parten er litt mer ekstrovert, kan den tendensen bli forsterket, mens den innadvendte blir mer innadvendt, sier Johnson.

– Man gror inn i roller og glemmer man at man var veldig like da man møttes.

© Videnskab.dk. Oversatt av Lars Nygaard for forskning.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladets nettsider er nede18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale
Siste nytt
18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladets nettsider er nede18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale
Populært