Eggen gjennom ny amputasjon: – Alt har gått etter planen

Rosenborgs mestertrener Nils Arne Eggen (77) har vært gjennom nok en beinamputasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Rosenborgs mestertrener Nils Arne Eggen (77) har vært gjennom nok en beinamputasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nils Arne Eggen har fått fjernet deler av venstrebeinet. Operasjonen skjedde bare noen måneder etter at trenerlegenden måtte amputere høyrefoten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

77-åringen får nå en hverdag med to beinproteser.

– Alt har gått etter planen, operasjonen var vellykket, sier Eggen til VG.

Amputasjonen ble gjort på St. Olav Hospital i Trondheim sist torsdag. I november måtte Eggen fjerne den høyre foten rett over ankelen etter koldbrann.

I et intervju med NTB nylig virket han livsglad på tross av nedsatt mobilitet.

– Ja, selvfølgelig er jeg det, men jeg kan bare svare for meg selv. Det er jo klart at man blir litt irritert når man må mobilisere nesten på maks for å komme seg på do. Det blir andre former plattformer å mestre ting på nå, som å få i seg mat og stelle seg.

Hoftun: Dolket i ryggen av Eggen

– Jeg har prøvd med en fot, og det har gått bra. Det er en utfordring, og da må man ta det som det. Dette dreier seg jo egentlig om samme drivkrefter som da jeg spilte meg inn på Rosenborg som 18-åring og senere landslaget for lenge siden, sa Eggen.

Han håper smertemarerittet er over med den siste operasjonen.

– Apparatet her på St. Olav er veldig bra. Jeg har det fint her, og jeg er optimistisk med tanke på fremtiden. Det trenger ikke være noe verre å gå med to proteser enn med én, sier Eggen til VG.

Personvernpolicy