Disse mysteriene stjeler nattesøvnen til krimeksperten

<p>I sekken til en mann som ble funnet omkommet på Hardangervidda i 1992 fant politiet en teddybjørn, vannflasker og kart.</p>
I sekken til en mann som ble funnet omkommet på Hardangervidda i 1992 fant politiet en teddybjørn, vannflasker og kart. Foto: Torstein Seim

True crime-sjangeren har tatt Norge med storm, og stadig flere får dilla på mordmysterier og uløste gåter. Her får du krimekspertens fem favoritt-mysterier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

True crime er navnet på sjangeren som skildrer ekte, kriminelle hendelser - gjerne i form av tv-serier, dokumentarer, podcaster, bøker og artikler. Mange fikk øynene opp for sjangeren etter Netflix-suksessen «Making a murderer», og i senere tid har det dukket opp flere og flere produksjoner som tilfredstiller fascinasjonen for ekte drap- og kriminalsaker. Blant annet podcasten «Truecrimepodden».

– Det har tatt helt av! sier Pernille Radeid, programleder for Truecrimepodden. Hun har selv sett en voldsom økning i interessen for true crime, og forteller at podcasten stort sett har ligget på topp 10-listene siden oppstarten.

Pernille Radeid med David Rudolf, forsvarsadvokaten fra Netflix-serien The Staircase.
Pernille Radeid med David Rudolf, forsvarsadvokaten fra Netflix-serien The Staircase.

– Det er jo en litt merkelig fascinasjon å ha, kanskje litt morbid? Selv har jeg vært fascinert av true crime siden jeg var altfor ung til å være interessert i slikt. Nå er det akseptert å si at man liker sjangeren, men tidligere var det kanskje litt tabu.

Programlederen drømte egentlig om å bli krimforfatter, og drev tidligere en blogg om true crime. Nå skriver hun selv manus for hver episode av podcasten.

– Uløste mysterier er en stor del av true crime, og det er en spesiell fascinasjon for saker man ennå ikke har funnet ut av, sier Radeid.

Her er fem uløste mysterier som programlederen selv sier hun kan miste nattesøvnen over.

Les også: «Making a Murderer» er tilbake – men begynner besettelsen vår med true crime å bli problematisk?

1. Teddybjørnmannen

– Den første på listen er faktisk norsk, starter Pernille med.

Saken omhandler en mann som ble funnet omkommet på Hardangervidda i 1992. Personen hadde ligget ute over lengre tid – opp til to år - og forråtnelsesprosessen hadde gått så langt at det ble vanskelig å identifisere hvem mannen var. Han hadde ligget i et provisorisk leie, med et veikart som underlag, og en regnfrakk over seg. Det var ingen ryggsekk på åstedet, men politiet fant flere gjenstander som lå spredt omkring i området.

– Det er disse gjenstandene som gjør saken så mystisk, sier Radeid.

Ingen av gjenstandene kunne bidra til en identifisering av mannen, men étt av funnene ga både politiet og krimeksperten hodebry – en teddybjørn. Teddybjørnen bar tegn på å være godt brukt, og var lappet og sydd. De fant også noen vannflasker, et tysk rugbrød, og et par halvtomme vinflasker.

Torstein Seim var lensmann i Geilo på den tiden, og har vært med på å etterforske sakenover flere år.

– Vi tror mannen hadde utenlandsk bakgrunn, så vi etterlyste internasjonalt – men vi fant ingen som passet. Han hadde fraktet med seg ganske mye vann – som tydet på at personen ikke visste at den norske fjellheimen er full av rene drikkekilder, forklarer Seim.

Seim påpeker muligheten for at det kan ha vært flere gjenstander som ville bidratt med identifisering, men siden liket hadde ligget ute i lang tid, var mye flyttet på av dyr og vind.

– Det er jo litt rart, å gå på fjelltur med en teddybjørn, sier Pernille spørrende.

Hun har tidligere gått offentlig ut og spurt om tips og detaljer rundt saken, da mysteriet aldri har kommet nærmere en konklusjon.

Les saken fra Krimdokumentet: Parteringsmorderen som forsvant

2. «The boy in the box»

– Neste på listen er en særdeles tragisk sak, sier programlederen.

Grafisk rekonstruksjon av ansiktet til den ukjente gutten (Wikipedia)
Grafisk rekonstruksjon av ansiktet til den ukjente gutten (Wikipedia)

I Philadelphia i 1957 ble det funnet en død og forslått gutt i en pappeske – og det ble fastslått at han var myrdet. Gutten var mellom tre og syv år gammel, men ingen visste hvem han var, eller hvor han kom fra. Det hadde heller ikke blitt etterlyst noen med lignende signalement. Saken fikk stor oppmerksomhet i pressen, og avisene trykket bilder av gutten - men det kom ingen videre informasjon som hjalp med identifiseringen. Saken er fortsatt uløst, og gutten er kjent som «Amerikas ukjente barn».

– Det er det som gjør det så grusomt – at ingen visste hvem han var, og vi vet det fortsatt ikke, sier Radeid.

Det finnes flere teorier om hvem den uidentifiserte gutten var, men ingen har ennå blitt ansett som plausible forklaringer. Én teori forteller om en dame som angivelig skulle ha kjøpt gutten fra hans biologiske foreldre, og senere tatt livet av ham ved en feiltakelse.

Les også: Ny sesong av «Making a murderer»

3. Forsvinningen av Bobby Dunbar

Krimekspertens tredje historie er en forsvinningssak fra 1912. Fire år gamle Bobby Dunbar var på ferie med familien sin i Louisiana, USA – da han plutselig sporløst forsvant under en fisketur. Etter åtte måneder med leting, får politiet endelig tips om en mann som er sett reisende rundt med en gutt lignende på Bobby Dunbar.

Mannen hevder at gutten heter Bruce, og at moren til gutten, Julia Anderson, har gitt ham tillatelse til å passe på ham. Julia bekrefter dette, men da hun møter gutten de kaller Bruce, viser ikke gutten tegn til å kjenne igjen den angivelige moren. Julia blir etterhvert erklært hysterisk, og gutten blir sendt til familien Dunbar.

– Moren til Bobby følte det var noe galt, men hun fortsatte likevel livet med tanken om at gutten var hennes Bobby, sier Radeid.

Bobby Dunbar vokser opp, gifter seg og får barn, men dør i 1966.

I 2004 begynte en reporter å snuse i saken igjen, og ba sønnen til Bobby om å ta en DNA-test. Det viste seg da at personen som hadde levd livet som Bobby Dunbar ikke var i slekt med resten av Dunbar-familien – og egentlig var sønnen til Julia Anderson.

Hva som skjedde med den ekte Bobby Dunbar er fortsatt et mysterium.

Saken fortsetter under

Avisutklipp fra 1914 viser Bobby Dunbar til venstre, og gutten som ble funnet 8 måneder etter forsvinningen (Wikipedia)
Avisutklipp fra 1914 viser Bobby Dunbar til venstre, og gutten som ble funnet 8 måneder etter forsvinningen (Wikipedia)

4. Mysteriet om Somerton-mannen

1. desember 1948, blir det tidlig på morgenen funnet en død mann på Somerton-stranden utenfor Adelaide, Australia. Han ligger i sanden med kryssede armer og utstrakte ben, som om han har lagt seg til å hvile. Han har ingen identifikasjon på seg, og lommene inneholder kun småting som en kam, og en ubrukt bussbillett.

Politiet finner etter hvert en koffert som trolig tilhører den ukjente mannen, men innholdet hjelper ikke på identifiseringen. Rettsmedisineren fastslår at mannen var i meget god form, og hadde et «britisk» utseende. Fingeravtrykk ble sendt til både USA og Storbritannia, men det ble ikke funnet noen match, og det var heller ikke meldt noen savnede personer som kunne ligne mannen på stranden.

En måned senere, finner politiet en liten lapp som er sydd inn i lommen på buksen til den ukjente mannen – med ordene «Tamam Shud» påskrevet. Det blir raskt etablert at lappen er revet ut fra en side fra en bok av en persisk forfatter.

– Tamam Shud betyr «slutten» eller «ferdig», forklarer Pernille. Dette er bakgrunn for teoriene om at mannen begikk selvmord.

Politiet går deretter offentlig ut med informasjon om lappen, i håp om å finne boken den er revet ut av. En anonym kilde kommer kort tid etter til politiet, og gir over den aktuelle boken som han angivelig hadde funnet ved en bil på en parkeringsplass. Et hull i sistesiden på boken passer med lappen funnet i bukselommen, og i boken finner politiet flere håndskrevne notater – blant annet et telefonnummer og kryptiske bokstavrekker.

De nye, merkelige funnene skaper teorier om at mannen var en spion, og at han muligens hadde blitt forgiftet og deretter dumpet på stranden.

Til den dag i dag er det ingen som vet hvem mannen på Somerton-stranden var.

Les også: Flytter grenser med Orderud-serie: – Vi sover ikke veldig godt om natten

5. Dødsfallet til Elisa Lam

– Siste på listen er en god gammel favoritt, sier programlederen.

Radeid har fortalt historien om Elisa Lam på en episode av truecrimepodden, og de bisarre omstendighetene rundt dødsfallet gjør dette til et av hennes favorittmysterier.

Elisa Lam var en 21 år gammel kanadisk student som ferierte alene i USA i 2013 – og mens hun oppholder seg i Los Angeles, blir hun meldt savnet. I tiden før forsvinningen bodde hun på Hotel Cesil, i downtown Los Angeles. Gjestene på hotellet begynte etterhvert å klage på dårlig lukt fra vannet, og den forsvunnede jenta ble funnet død i en vanntank på taket.

– Det er videoene av Elisa som er det mest forstyrrende med denne saken, forklarer Radeid.

Saken fortsetter under

Elisa Lam i den beryktede heisvideoen
Elisa Lam i den beryktede heisvideoen

Politiet offentligjorde etterhvert overvåkningsbilder hvor man ser Elisa Lam på hotellet. I videoen, som ligger tilgjengelig på youtube, viser Elisa en merkelig oppførsel i og rundt heisen. Hun forsøker å trykke på knapper, men heisen rører seg ikke. Etterhvert begynner hun å se ut mot gangen i raske bevegelser, som om hun gjemmer seg for noen. Videoen, som varer i flere minutter, viser etterhvert at hun står utenfor heisdøren i gangen, og gestikulerer i løse luften – tilsynelatende alene.

– De lurte på om hun var sinnssyk da de så klippene, sier Radeid.

Mysteriet fortsetter med funnet på taket. Området på taket var avlåst, og kun ansatte på hotellet hadde tilgang med nøkkelkort. I tillegg var vannstanden i tanken så lav at Elisa umulig kunne lukket igjen luken selv – hevdet etterforskere. En populær teori er derfor at hun må ha fått hjelp til å komme seg inn, eller at noe kriminelt har foregått.

Elisa Lam: Et ekstremt uvanlig dødsfall

(Artikkelen fortsetter under)

Se heisvideoen her:

Saken ble svært populær på internettforum, og videoen fra heisen ble raskt knyttet til en japansk «urban legend» kalt «The elevator game» . I følge legenden skal leken la personen reise til en annen dimensjon, hvis man følger instruksjonene til punkt og prikke.

Andre teorier tar en mer fysiologisk forklaring, og peker på at Elisa hadde diagnosene bipolar lidelse og depresjon, og at dette kan ha hatt noe med oppførselen og dødsfallet å gjøre

Til tross for voldsom oppmerksomhet, er saken om Elisa Lam fortsatt uløst, og fortsetter å inspirere teorier og konspirasjoner på internett.

Les også: Håkon (30) dusjet og pusset tennene i likvann

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39 Arbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Funn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 Vil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming
Siste nytt
23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43VerdenWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15Helse og livsstilNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56VerdenHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12PolitikkSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50PolitikkTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43PolitikkKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39PengerArbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenFunn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstilVil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming
Populært