Silje Sandmæl: – Mamma er mitt alt

<p>– Det at vi ikke har mer privatøkonomi inn på skolen er et samfunnsproblem, mener Silje Sandmæl (40).</p>
– Det at vi ikke har mer privatøkonomi inn på skolen er et samfunnsproblem, mener Silje Sandmæl (40). Foto: Tone Knipperud

Silje Sandmæl (40) tror hennes engasjement for privatøkonomi stammer fra en stram økonomi som barn, som moren hennes alltid var åpen om. Nå ønsker hun å videreføre lærdommen til norske kjendiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en bitende kald vinterdag i hovedstaden. Gradestokken viser et tosifret minustall. Økonom og programleder Silje Sandmæl kommer smilende inn på en fargeglad kafé, og før ABC Nyheter rekker å introdusere seg, utbryter hun:

– Sorry for at jeg er sen!

Klokken er bare ett minutt over tiden vi avtalte å møtes, og Sandmæl har hatt en travel morgen. Hun kommer direkte fra et besøk til NRKs «P3morgen» og skal rett videre til P4 når intervjuet vårt er over. Et hektisk kjør dagen etter en langvarig premierefest for hennes nye program, «I lomma på Silje».

– Jeg bare måtte ta en telefon - jeg fikk nettopp vite at vi har fått ny seerrekord, forklarer hun. Sandmæls øyne er store og blanke, og det karakteristiske smilet hennes er bredere enn vanlig.

Hun setter seg ved bordet, og snur telefonen med skjermen ned. Den lyser nemlig stadig opp - sannsynligvis er det gratulasjonsmeldinger som tikker inn.

Les også : Sanna Sarromaa pirker i norske selvbilder

Håper å inspirere seere

«I lomma på Silje» er en slags light-versjon av «Luksusfellen». Dette er økonomiprogrammet du kan se på uten å få vondt i hjertet - her er det nemlig kjendiser med god økonomi som bare vil legge om dårlige vaner. Samtidig som det er underholdende, vil det sannsynligvis treffe nærmere den store majoriteten av nordmenn enn det «Luksusfellen» gjør.

Det handler ikke om hvorvidt deltakeren går personlig konkurs eller ikke, men om det enorme sparepotensialet som ikke blir realisert.

– De aller fleste i Norge har en økonomi som går rundt, men har kanskje dyre uvaner de ikke er bevisste på. «I lomma på Silje» er underholdende - veldig underholdende - samtidig som det er lærerikt, mener Sandmæl.

Hun håper at programmet inspirer seere til å sjekke sine egne kontoutskrifter for å finne ut hvilke uvaner de kan kutte ut for å spare penger.

– Kjøper du lunsj hver dag, til 40 kroner for eksempel - vi jobber 230 dager i året så det blir 9200 kroner i løpet av året, det. Det bruker man bare på lunsj. Da tenker man «nei, jeg lager heller lunsj selv, jeg.»

Trang økonomi i barndommen

40-åringens egen økonomiske fornuft stammer fra barndommen. Den var preget av tidvis trang økonomi, og moren var opptatt av å inkludere Silje i den økonomiske biten av hverdagen. Moren fortalte hvor mye penger som kom inn, og hvilke utgifter de gikk til.

– Mamma viste meg hvor mye glede man kunne skvise ut av hver krone. Det har jeg tatt med meg. Det ikke er hvor mye penger du har som gjør deg lykkelig, men hvordan du bruker dem.

Sandmæl kaller moren for sin største rollemodell. De ringes tre-fire ganger daglig, i tillegg til å besøke hverandre støtt og stadig siden de bor rett i nærheten av hverandre.

– Mamma er mitt alt, hun er min «number one», forteller Sandmæl.

Det var nettopp moren hun måtte ringe rett før intervjuet for å fortelle om seertallene, men det ble ikke så mye prat. Begge to bare gråt av glede.

– Jeg er så takknemlig for det nære forholdet vi har.

(Saken fortsetter under)

– Hvis du ikke mestrer egen økonomi får man dårlig selvfølelse, for man føler at man er dum, men det er man jo ikke, sier Sandmæl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
– Hvis du ikke mestrer egen økonomi får man dårlig selvfølelse, for man føler at man er dum, men det er man jo ikke, sier Sandmæl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hadde ikke råd til kjøleskap

Etter at foreldrene hennes skilte seg, bodde Silje med moren. I den første leiligheten de kjøpte hadde de ikke råd til egne møbler, men måtte få av venner og kjente. Noe kjøpte de på loppemarked. Den første vinteren måtte terrassen brukes som kjøleskap.

Sandmæl begynte å jobbe som 13-åring for å bidra.

– Jeg tok vaskejobber på kontorer der mamma jobbet, der vaska jeg to ganger i uka. Så gikk jeg med reklame - den gangen gikk man med reklame, ler hun.

Hun tenker litt.

– Jeg jobbet på Romsåssenteret i resepsjonen og kasta søppel fra gamlehjem. Jeg hadde ofte to og tre jobber samtidig - også sorterte jeg visittkort for et meglerfirma, kommer hun på.

Til tross for trang økonomi, tenkte hun aldri over at det var forskjeller mellom henne og de andre i klassen. Hadde hun vokst opp i dag tror hun hun hadde følt mer på det.

– Forskjellen mellom de som har lite og de som har mye har bare økt. I tillegg har du sosiale medier som forsterker det og gjør det så synlig.

Økonomisk oppdragelse

Sandmæl er opptatt av å ikke bidra til å synliggjøre økonomiske forskjeller, og forteller at noe av det barna hennes får høre mest er «nei». Hun har brukt butikken som læringsarena for å lære dem om priser og kilopriser, og lar dem ofte fylle vogna selv.

Barna mine er veldig flinke og de forstår verdien av penger. Det tror jeg er ekstremt viktig. Økonomisk oppdragelse er ikke noe vi tenker over før de flytter hjemmefra og må ringe hjem og spørre etter penger, eller har gått på en smell og du må rydde opp etter dem.

(Saken fortsetter under)

– Vi må tenke på ringvirkningene vi gir, sier Silje Sandmæl, som ønsker et økt fokus på inkludering fra både foreldre og regjeringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– Vi må tenke på ringvirkningene vi gir, sier Silje Sandmæl, som ønsker et økt fokus på inkludering fra både foreldre og regjeringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hun synes det er synd at ikke flere forstår konsekvensen av å ikke ha en økonomisk barneoppdragelse.

– Vi er jo dritstrenge på alt annet; leggetider, hvilke filmer de skal se…

40-åringen gir barna sine lommepenger for gjennomført arbeid, og ser at det gjør dem mer gjerrige. Hvis de vil ha den Playstationen de har så lyst på, eller en arrangert bursdagsfeiring, må de betale selv.

– Jeg er ekstremt opptatt av inkludering. Vi må tenke på hva slags ringvirkninger vi som foreldre har når vi kjøper den nyeste iPhonen, når vi arrangerer bowlingbursdagen, når vi utstyrer barna med dyre merkeklær, eller medvirker til en trend med et eller annet nytt. Den gruppen som ikke har så mye blir så synlig, for den får ikke vært med.

– Tror jeg må bli politiker

Regjeringen må også ta grep for å bedre inkludering, synes økonomen. Smilet og den lette latteren til Sandmæl er vanligvis bare få sekunder unna. Men hun snakker om inkludering med det fullstendige alvor.

For første gang begynner hun å gestikulere mens hun snakker for å vise hvor viktig dette er for henne.

– Altså, vårt idrettspolitiske ståsted er at idretten er for alle. Det er den ikke lenger. Idretten er ikke for alle, idretten er for dem som har mye. Fotballen, for eksempel, varierer fra 600 kr i året til 60.000 kr i året, sier hun og illustrerer avstanden med hendene.

Det er hinsides, og det skaper ekskludering. Jeg blir veldig glad hvis regjeringen klarer å gjøre noe med dette.

En annen hjertesak for Sandmæl er å få privatøkonomi inn på skolen. Hun mener det er helt vanvittig at det ikke er obligatorisk å lære om forskjellen på brutto og netto, hva formueskatt og alminnelig inntekt er og at man ikke blir bedre rustet til å forstå hva skattemeldingen din betyr.

– Privatøkonomi er ryggraden i livet ditt og den lærer vi ikke på langt nær så mye som vi burde om på skolen.

Hun trekker frem regjeringens forslag om å få inn livsmestring i skolen. Men med en sjelden, pessimistisk undertone sier hun at det gjenstår å se hvor mye privatøkonomi som inkluderes.

Hvis det ikke kommer mer inn nå, tror jeg neste steg er at jeg må bli politiker. Virkelig! sier hun.

Les også : Silvia av Sverige: OL- vertinnen som ble dronning

– Er det ikke sjukt?!

Plutselig blir intervjuet avbrutt av en kafégjest som haster seg til Sandmæl.

– Herregud, beklager, men jeg må bare gratulere! bryter hun ut, og Sandmæl blir igjen storøyd.

– Ja, er det ikke sjukt?! Silje spretter opp for å gi gjesten en klem. Det er tydeligvis en kollega som har fått med seg de gode seertallene. De to tuller seg imellom om rekorden, og at programplasseringen på tirsdag kveld var helt ypperlig, før kollegaen kjapper seg videre. Hun kjøper med en donut for å feire.

– Gratulasjonene bare strømmer inn!

Ja, de har ikke hatt så mange seertall siden 80-tallet. Det er helt sjukt. Og det er bare på lineær TV, så kommer alle seertall fra Viafree og reprisene i tillegg. Helt sjukt, gjentar 40-åringen og ler en latter som vitner om programmets suksess nettopp har begynt å demre.

– Dette er julaften, nyttårsaften og bryllupsnatta på en gang. Tenk hvis jeg klarte å påvirke mange hundre tusen i går, tenk om alle de gjør noen endringer og får et bedre liv?

Møtte veggen

– Gir du et smil, får du et smil. Gir du fingeren, får du fingeren tilbake, mener Sandmæl, som har blitt kjent for sitt gode humør. Foto: Tone Knipperud
– Gir du et smil, får du et smil. Gir du fingeren, får du fingeren tilbake, mener Sandmæl, som har blitt kjent for sitt gode humør. Foto: Tone Knipperud

– I dag bare flyr jeg, sier Sandmæl med et lykkelig sukk. Hun kikker ut vinduet med et lite smil i munnvikene.

Hun har ikke alltid holdt seg i lufta. For to år siden krasjet hun.

Kroppen orket ikke jobbe mer, og hun befant seg plutselig i en mørk grop det var vanskelig å komme seg ut av. Hun hadde ikke lenger krefter til å gjøre noe som helst.

– Jeg var sykemeldt et helt år. Det kom nok av at jeg aldri satt meg selv på lading. Jeg bare trodde jeg hadde et evigvarende batteri. Det skjønte jeg jo at ikke funket i lengden. Jeg har blitt mye bedre til å sette meg selv på lading.

Ideen til «I lomma på Silje» kom til henne da hun var sykemeldt. Det var vanskelig å ikke begynne å jobbe og videreutvikle ideen umiddelbart. Men nå, to år senere, er den realisert.

– Det var liksom babyen min, og at jeg nå har født den og få se den vokse opp gir meg så mye energi.

Sandmæl har blitt klok av skade og har nå daglige samtaler med barna sine om tykt og tynt, hva som har skjedd den dagen, både hva som har vært bra og hva som har vært vanskelig.

– Det var en læringsprosess for alle i familien å kjenne på at livet ikke er en dans på roser hele tiden, forteller Sandmæl, og innrømmer at livet i grunn var nettopp det i lang tid frem til hun traff veggen.

– Jeg tror alt har en mening. Jeg tror den opplevelsen der har gitt meg så mye. Jeg setter pris på den energien jeg har, at ting kan snu og jeg har oppnådd en større forståelse for andre.

Økonomen forteller at hun ikke er redd for å møte veggen igjen, og hun er opptatt av å leve her og nå - noe hun også lærte av moren sin.

– Vi er jo forfattere av eget liv. Vi skriver en god historie hvis vi vil det, eller så kan vi skrive en dårlig historie.

Hyller deltakerne

Til tross for hennes positive innstilling, forteller Sandmæl at mange ser på henne som «Sinna-Silje» eller som tante Sofie etter å ha sett henne i «Luksusfellen». Hun understreker at alt hun gjør er med god vilje - hun aldri ville dømt noen for deres økonomiske situasjon.

Det er det som er så trist, at vi dømmer folk ut i fra økonomiske egenskaper. Du er ikke mindre smart hvis du ikke takler din egen privatøkonomi.

– Alle har sine svakheter. Noen takler ikke å spise sunt, trene, mestre sinnet sitt - vi har alle våre ting. Økonomi er så tabubelagt.

Hun forteller at nettopp dette tabuet gjorde det utfordrende å finne deltakere til første sesong av «I lomma på Silje». Hun hyller de fem som valgte å stille opp - komiker Tore Petterson, artist Jenny Jenssen, radioprofil Niklas Baarli, komiker Trine Lise Olsen og programleder Johanna Grønneberg Mesa - for å gjøre det hun mener er det modigste man kan gjøre, nemlig å brette ut kontoutskriften sin på TV. Hun håper programmet kan bidra til økt økonomisk åpenhet.

– Tenk om vi hadde vært mer åpne og snakket om økonomi like normalt som vi snakker om mat. Vi gir hverandre matoppskrifter, men ikke økonomi-oppskrifter.

Les også : Nordmenn har nest høyest forbruk i Europa

Ønsker å skape bedre livskvalitet

Økt livskvalitet er helt sentralt for Sandmæl i hennes økonomiske valg. Det ønsker hun å videreføre - bruk for all del penger, men bruk dem på noe som gir deg større livsglede.

– Jeg ble helt rørt på premierefesten i går, om hvordan alle deltakerne har vært gjennom en reise som har gitt dem bedre livskvalitet. Når økonomien går rundt, som det gjør for de aller fleste nordmenn, tenker man ikke over de uvanene man har. Bare det å bli mer bevisst og komme ut i andre enden med en høyere livskvalitet er jo helt sinnsykt.

Sandmæl skryter av Tore Petterson, som figurerte i sesongens første episode. På premierefesten hadde han avslørt hvor mye han hadde klart å spare med hennes hjelp - 182.000 kroner på seks måneder. Niklas Baarli sparte hele 300.000 kroner, og Trine Lise Olsen har oppfylt boligdrømmen og kjøpt seg egen leilighet i Oslo.

– Jeg har gåsehud ennå, sier Sandmæl lattermildt.

Det er tydelig at hun er lettrørt, for igjen må hun dra en finger under øyet for å fjerne tårene som veller opp. Hun ser på mobilen for å sjekke klokken, og ser at stadig flere gladmeldinger har tikket inn.

– Fy søren, jeg blir så rørt. Jeg kan ikke lese de mailene nå, det går ikke, ler Sandmæl, og repeterer tåretørkingen.

– Er det lov å drikke sjampis til lunsj, liksom? Nei, jeg får ta meg et glass i kveld, sier Sandmæl med et lurt smil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Bil har kjørt inn i karnevalsparade i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39 Arbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Funn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 Vil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming17:33 Ambulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21 Straffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47 – Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36 Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26 Bygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59 Trump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49 Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07 Xi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47 Pål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10 Par i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57 Passasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33 Erna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30 En voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18 Olsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07 Stengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00 Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58 Søreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt
Siste nytt
16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenBil har kjørt inn i karnevalsparade i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12PolitikkSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50PolitikkTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43PolitikkKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39PengerArbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenFunn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstilVil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming17:33NorgeAmbulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21SportStraffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47Helse og livsstil– Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36SportRiiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26VerdenBygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59VerdenTrump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49SportJohannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07VerdenXi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47SportPål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10VerdenPar i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57NorgePassasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33PolitikkErna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30NorgeEn voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18SportOlsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07NorgeStengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00SportMaren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58PolitikkSøreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt
Populært