Meny

Wildlife Photographer of the Year: Her er årets vinnere

Se video: Dette er bildene som vant i de ulike kategoriene i Wildlife Photographer of the Year 2018.
The Natural History Museum i London har kåret de beste bildene fra årets Wildlife Photographer of the Year-konkurranse.

Den internasjonale konkurransen arrangeres av The Natural History Museum i London. De plukker ut de 24 beste naturbildene fra konkurransen, som får en egen utstilling på The Natural History Museum før de legger ut på verdensturné.

Det var den nederlandske fotografen Marsel van Oosten som stakk av med den gjeveste tittelen som Wildlife Photographer of the year 2018. Vinnerbildet øverst i artikkelen er av et par stumpneseaper. Skogene i Qinlingfjellene i Kina er det eneste leveområdet for disse truede primatene.

– ­Bildet er på sin måte tradisjonelt – det er et portrett. Men så slående, og hvilke magiske dyr. Det er en symbolsk påminnelse om naturens skjønnhet og hvor fattige vi blir når naturen blir redusert. Dette er et kunstverk verdig å henge i et hvilket som helst galleri i verden, sier Roz Kidman Cox som er formannen i dommerpanelet, i en pressemelding.

Young Wildlife Photographer

Seksten år gamle Skye Meaker vant prisen for Young Wildlife Photographer of the Year 2018 med sitt portrett av en leopard som våkner opp fra søvnen i Mashatu Game Reserve i Botswana.

– Med en presis timing og en nøyaktig komposisjon får vi et ettertraktet glimt inn i den indre verden hos et av de mest fotograferte, men sjelden sett dyrene, sier konkurransedommer og tidligere vinner Alexander Badyaev.

Norge representert

Lounging Leopard © Skye MeakerYoung Wildlife Photographer of the Year 2018

De norske fotografene Audun Rikardsen og Vegard Lødøen fikk utmerkelsen Highly Commended for sine fotografier i kategoriene Animals in Their Environment og Under Water.

Dette bildet fikk utmerkelsen Highly Commended 2018 i kategorien Animals in Their Environment. (Foto: Vegard Lødøen)
Dette bildet av en spekkhogger ble også trukket fram som Highly Commended i kategorien Under Water. (Foto: Audun Rikardsen)

Se flere vinnerbilder her:

Carlos Perez Naval hadde lenge drømt å fange et bilde av en havelle. BIldet kaller han Duck of dreams og for det vant Naval for beste bilde i kategorien for barn mellom 11 og 14 år. (Foto: Carlos Perez Naval)

Arshdeep Singh oppdaget to ugler som satt i en pipe da han og faren dro på fugletitting i India. Han vant i kategorien for barn uinder 10 år. (Foto: Ardeep Singh)
David Herasimtschuk ble vitne til en kamp mellom en dynndjevel (amerikansk kjempesalamander) og en slange. Slangen klarte å rømme til slutt. Bildet kaller han Hellbent. Dette bildet vant i kategorien Behaviour: Amphibians and Reptiles. (Foto: David Herasimtschuk)
Plante som overlever i ørkenen. Bildet har fått navnet Desert relic og vant i kategorien Plants and Fungi. (Foto: Jen Guyton)
Dette bildet av en gjørmevesp-hunne som lager et reir av gjørme vant i kategorien Behaviour: Invertebrates. (Foto: Georgina Steytler)

Artikkelen ble først publisert av Forskning.no.

Helse og livsstil
Populært