Meny

Fikk massasje: – Plutselig begynte han å massere hele brystet, puppene

UBEHAGELIG: Hilde Marstrander har vært mye på Vestkantbadet, helt siden oppveksten. I voksen alder har ikke alle opplevelsene på det nå nedlagte spaet vært like behagelige.
UBEHAGELIG: Hilde Marstrander har vært mye på Vestkantbadet, helt siden oppveksten. I voksen alder har ikke alle opplevelsene på det nå nedlagte spaet vært like behagelige. Foto: Dagsavisen

Tre ganger har Hilde Marstrander (49) opplevd det hun selv beskriver som overgrep på massasjebenken. – Ingen faglig grunn til å bevege seg ned mot brystvorten eller den myke delen av brystene, fastslår Norsk Massasjeforening.

Under oppveksten på Frogner var spaet på Solli Plass en sikker familiefavoritt. Her ble det tilbydd luksuriøse behandlinger som både hun og moren unnet hverandre i både jule- og bursdagspresanger. Et sted de kunne komme for å glemme alt som var stress der ute i den virkelige verden.

– Det var liksom dit vi gikk i mange, mange år, mimrer Hilde Marstrander.

Ble usikker

En dag for seks år siden ble barndommens idyll knust. Marstrander følte seg sliten og stressa å bestilte derfor en massasjetime hos Vestkantbadet som så mange ganger før. Hun kom inn på det lille rommet og la seg godt til rette på massasjebenken. Den mannlige massøren kom inn i rommet. Endelig kunne hun bare slappe av og nyte tre kvarter i velbehag under hans kyndige massasjehender.

– Plutselig begynte han å massere hele brystet, puppene. Jeg ble så satt ut at jeg liksom ikke klarte å si ifra at dette ikke var greit, forteller hun.

Marstrander beskriver opplevelsen som svært ubehagelig, men hun sa ingenting. For kanskje var det bare fordi hun hadde trent så mye den siste tiden, kanskje trengte hun faktisk å masseres akkurat her?

– Jeg prøvde bare å bite tennene sammen. Jeg ble helt forvirret, jeg visste jo ikke om det var normalt å få brystmassasje eller ikke, forteller hun.

Fett og kjertler

Kjetil Prestesæter er daglig leder i Norsk Massasjeforening. Han forteller at det ikke er lovregulert hvordan en massør skal jobbe med kundene, men at det i massasjeforeningenes eget regelverk står eksplisitt at ingen medlemmer skal berøre områder som ikke har noe med massasjeterapi å gjøre. Han sier at brystmuskulaturen strekker seg et stykke nedover brystkassen, bak brystene. Derfor må man regne med berøring av øvre del av puppene dersom man skal få brystmassasje. Prestesæter mener likevel at opplevelsen til Marstrander ikke kan forsvares faglig.

– Alt som spretter når du hopper opp og ned skal ikke masseres. Der er det bare fett og kjertler så det er over hodet ingen faglig grunn til å bevege seg ned mot brystvorten eller den myke delen av brystene, presiserer han.

Les også: Transperson nominert til Demokratenes guvernørkandidat i Vermont

Hallik-assosiasjoner

Marstrander forteller om usikkerheten hun følte mens hun lå på massasjebenken den gangen for seks år siden. Hun sammenligner opplevelsen med overgrep fra idrettstrenere som tar seg til rette på utøvernes kropp, hvor utøveren kan føle at det nettopp er treneren som sitter med kunnskapen om kropp og muskler. En maktuballanse som kan gjøre det ekstra vanskelig å si ifra, fordi man ikke selv kan faget. Da massasjen endelig var over fikk Marstrander enda en overraskelse. Da hun skulle gå rakte han henne nemlig et hjemmelaget visittkort og sa «I do home visiting».

– Jeg fikk litt hallik-assosiasjoner, eskorteservice eller hva jeg skal kalle det. Det var veldig ubehagelig og det tok lang tid før jeg gikk dit igjen, forteller hun.

Les også: Disney nekter å sensurere «homoøyeblikk» for Malaysia

Ble ledd av

Hun sa aldri ifra til Vestkantbadet, men fortalte om opplevelsen til flere venninner. Noen syns det var helt forferdelig, mens andre lo og syns det var litt gøy.

– Det føltes som et overgrep, jeg følte meg jo antastet. Men det er jo noen som er flinke til å si ifra om ting, mens andre er litt mer sjenerte. Jeg har vel kanskje ikke vært en person som har vært flinkest til å si ifra når ting har vært ugreit, erkjenner hun.

Marstrander forteller at hun nylig ble kontaktet av en annen kvinne, som hadde en lignende opplevelse som henne på badet.

Les også: Transmann til sak mot staten

– Svært ubehagelig

For Marstrander tok det flere år før hun oppsøkte sitt lokale bad igjen. Men fire år etter puppemassasjen tok hun likevel mot til seg. Hun passet på å bestille i god tid i forveien, og presiserte at hun ønsket en kvinnelig massør. Da hun ankom badet fikk hun beskjed om at det ikke var noen ledige kvinnelige massører, og fikk i stedet tildelt en mann.

– Han var veldig fokusert på rumpa. Han kom veldig nære de stedene du helst ikke vil ha fremmede menns hender, forteller hun.

Nok en gang satt Marstrander igjen med en ekkel følelse, sammen med den kjente følelsen av usikkerhet.

Jeg trente mye og vet jo at rumpemuskulaturen er den største på kroppen. Det var svært ubehagelig og jeg tenkte på det i lang tid etterpå, forteller hun.

Les også: En penis i damegarderoben

Ingen grunn til intimmassasje

Prestesæter forteller at med noen spesifikke unntak, som dansere eller idrettsutøvere med spesielle problemområder, er det normalt ingen grunn til å massere sete- eller lårmusklene veldig nære skrittet.

– Dette gjelder jo det rent faglige, men i et nytt kundeforhold skal massøren alltid holde seg på den sikre siden av kundens grenser og unngå misforståelser, sier han.

Les også: Avviste Mathilde – Vestkantbadet mener hun har «feil» kjønnsorgan

En siste massasje

I vinter oppsøkte Marstrander Vestkantbadet for aller siste gang. Igjen hadde hun forhåndsbestilt en kvinne, men det var den samme mannen som tok imot henne som sist.

– Jeg tenkte ah, ikke nå igjen. Og så ble det like ubehagelig. Det var veldig mye rumpe og han kom altfor nærme «de edle kroppsdelene», forteller hun.

Vestkantbadet svarer

Tidligere Vestkantbadet-sjef synes det er beklagelig hvis Hilde Marstrander har opplevd ubehag på badet.

Tidligere bademester på Vestkantbadet, Ole Magnus Kikut, var ikke sjef på badet for seks år siden, men var bademester da Marstrander hadde sine to siste ubehagelige opplevelser, og helt fram til badet stengte tidigere i år.
Kikut står oppført som største aksjonær i Kikut-Invest AS, og heleiet av Vestkantbadet AS.

Dagsavisen har vært i kontakt med Kikut, som ønsker å kommentere Hilde Marstranders opplevelser på badet slik:

«Dette er hendelser som jeg dessverre ikke ble gjort kjent med da de oppsto. Hadde kvinnen henvendt seg til meg med disse anklager om overtramp, ville jeg selvsagt tatt situasjonen på alvor og gjort alt jeg kunne for å komme til bunns i saken. Vi ville selvsagt hatt nulltoleranse for slike overtramp.»

Og:
«Jeg kan bare beklage på generelt grunnlag hvis kvinne har opplevd noe ubehagelig på Vestkantbadet spa.»

Lest denne?: Donald Trump til sine egne: – Demokratene er mentalt skadde og fullstendig uegnet til å regjere

(Artikkelen er først publisert i Dagsavisen)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:59 USA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58 Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:23 Open Arms har lagt til kai på Lampedusa00:20 Oslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21 Norge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03 Statsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49 Fin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46 Sheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31 Egypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28 Sudans overgangsråd er på plass22:18 Ruud suste til 3. runde i USA22:16 St. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10 Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52 Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49 Greta Thunbergs utrolige år21:36 – Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20 USA gjenopptar Taliban-samtalene21:04 Trump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43 Mann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41 Stort listeria-utbrudd i Spania20:18 Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16 Nye sammenstøt i Kashmir20:09 Kapteinens viktigste RBK-kamp19:55 Gresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51 Neville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46 Arnstad svarer på Europa-kritikken: – Totalt uforståelig at de blåser seg opp19:31 Italiensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30 – Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05 Målesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00 Borgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55 Storaviser: Solbakken nær storsignering18:53 Tre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51 Ødegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50 Nederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31 200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18 Erna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36 Toppjockey tatt i doping17:28 Lagde skandale: – Fornærmet statsminister-frue ville inn i cockpit16:59 Norge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09 Tidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05 Italias statsminister varsler sin avgang16:02 Mindre innvandring til Sverige15:31 Ny studie: USA ikke lenger militært overlegne i Asia15:14 Billetthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12 Kaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58 – Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44 Ordførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38 Nær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57 Ingebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55 Italia risikerer regjerings-kollaps13:30 Nettdekningen på tog blir bedre13:28 Dagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58 Flere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26 Turister stjal sand fra strand – risikerer fengsel12:24 United fordømmer rasistisk hets mot Pogba12:20 – Skal vi få til en omstilling, må vi ha hele befolkningen med oss12:19 Ulvevedtak må vente på svensk avklaring12:18 Politikvinne truffet av vådeskudd12:09 Tidal varsler søksmål mot Norge11:40 Støre bekrefter: Er klar til å ta over11:39 Fylkesveien i Jølster åpner igjen11:25 Sjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22 Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13 Volda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02 Polsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38 Brite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37 Johnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36 Russland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06 Folketallet faller i nesten annenhver kommune10:05 Indisk romfartøy i bane rundt månen09:44 Kritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Krever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Geolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 – Et talende eksempel på hvordan det internasjonale samfunnet har brutt sine løfter til afghanske jenter06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien: – 3.000 ganger større enn jorden06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Savnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde
Siste nytt
00:59VerdenUSA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58SportAjax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:23VerdenOpen Arms har lagt til kai på Lampedusa00:20NorgeOslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21PolitikkNorge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03PengerStatsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49NorgeFin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46SportSheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31SportEgypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28VerdenSudans overgangsråd er på plass22:18SportRuud suste til 3. runde i USA22:16SportSt. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10NorgePolitiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52VerdenItalias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49VerdenGreta Thunbergs utrolige år21:36Politikk– Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20VerdenUSA gjenopptar Taliban-samtalene21:04VerdenTrump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43NorgeMann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41Helse og livsstilStort listeria-utbrudd i Spania20:18PolitikkSyk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16VerdenNye sammenstøt i Kashmir20:09SportKapteinens viktigste RBK-kamp19:55VerdenGresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51SportNeville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46PengerArnstad svarer på Europa-kritikken: – Totalt uforståelig at de blåser seg opp19:31VerdenItaliensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30Verden– Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05VerdenMålesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00NorgeBorgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55SportStoraviser: Solbakken nær storsignering18:53VerdenTre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51SportØdegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50VerdenNederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31Politikk200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18NorgeErna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36SportToppjockey tatt i doping17:28PolitikkLagde skandale: – Fornærmet statsminister-frue ville inn i cockpit16:59PengerNorge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09PolitikkTidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05PolitikkItalias statsminister varsler sin avgang16:02VerdenMindre innvandring til Sverige15:31VerdenNy studie: USA ikke lenger militært overlegne i Asia15:14SportBilletthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12VerdenKaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58Politikk– Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44PolitikkOrdførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38VerdenNær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57SportIngebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55PolitikkItalia risikerer regjerings-kollaps13:30ReiseNettdekningen på tog blir bedre13:28NorgeDagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58VerdenFlere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26ReiseTurister stjal sand fra strand – risikerer fengsel12:24SportUnited fordømmer rasistisk hets mot Pogba12:20Helse og livsstil– Skal vi få til en omstilling, må vi ha hele befolkningen med oss12:19NorgeUlvevedtak må vente på svensk avklaring12:18NorgePolitikvinne truffet av vådeskudd12:09KulturTidal varsler søksmål mot Norge11:40PolitikkStøre bekrefter: Er klar til å ta over11:39NorgeFylkesveien i Jølster åpner igjen11:25VerdenSjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22VerdenTusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13KulturVolda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02NorgePolsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38VerdenBrite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37PolitikkJohnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36VerdenRussland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06NorgeFolketallet faller i nesten annenhver kommune10:05VerdenIndisk romfartøy i bane rundt månen09:44SportKritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkKrever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeGeolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15Verden– Et talende eksempel på hvordan det internasjonale samfunnet har brutt sine løfter til afghanske jenter06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien: – 3.000 ganger større enn jorden06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSavnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde
Populært