Meny

Nordmenn ikke blant de ti lykkeligste

Norge figurerer stort sett alltid i toppen av ulike lykkemålinger. Men er målingene gode nok til å kunne si noe om nordmenns faktiske livskvalitet? Helsemyndighetene mener bedre målinger med flere spørsmål må til. Illustrasjonsfoto Foto: Frank May / NTB scanpix
Norge har verdens 13. mest lykkelige befolkning, ifølge en måling der kun innbyggernes egne svar regnes med. Paraguay topper listen for tredje år på rad.

I målingen som Gallup årlig gjennomfører, er over 1.000 mennesker i 140 land spurt ut om sin gårsdag. Blant annet skal de svare på om de ble behandlet med respekt, om de følte mye glede, om de smilte eller lo, og om de var triste eller sinte, skriver Aftenposten, som har fått tilgang til Gallup-rapporten.

I Norge svarer 97 prosent at de ble behandlet med respekt dagen i forveien, mens 88 prosent følte mye glede. To av tre følte seg uthvilte, mens 10 prosent var sinte store deler av dagen.

Med 78 av 100 mulige poeng deler Norge 13.-plassen med Danmark, Island og Mexico, ifølge Aftenposten. Hele åtte av de tolv lykkeligste landene er latinamerikanske.

Les også: Lykke blir pensum på indiske skoler

Ny forskning: Dette gir mer lykke enn kyssing og fotball

Fokuserer på de lyse sidene

En ny studie viser at flere kjenner seg lykkeligere av å reise enn da de sa jo til sitt hjertes utkårede. Foto: Colourbox.com

– Den høye andelen som rapporterer om positive opplevelser i Latin-Amerika, reflekterer i hvert fall delvis en kulturell tendens i regionen til å fokusere på de lyse sidene ved livet, konkluderer Gallup.

I mars sank Norge til andreplass på den årlige FN-rapporten over verdens lykkeligste land. Det er Finland som nå topper listen. Denne rapporten gir et helt annet resultat fordi den tar i betraktning ting som kjøpekraft, økonomiske forskjeller og forventet levealder.

Helse og livsstil
Populært