Meny

Sexolog ber deg la være å dømme sex på stranda

Orrestranda på Jæren. Foto: Wikimedia commons
Istedenfor bør man forstå at folk har forskjellige uttrykk for sin seksualitet, sier sexologen.

– Mange oppsøker spesifikke miljøer på steder for å utfolde seksualiteten sin, sier sexolog Marte Andersen Jacobsen til Dagsavisen.

Bakgrunnen for Jacobsens uttalelse er en sak i Rogalands Avis. Denne uken skrev avisen at det har dannet seg en kultur for å avtale sex-møter på Orrestranda på Jæren. Orrestranda er den lengste sandstranda i landet.

Ifølge politiet er fenomenet gjentakende om sommeren, og nå har naboer, naturister og turgåere som bruker stranden, sett seg lei. Én av dem avisen har snakket med sier at han møter mennesker i sanddynene året rundt, når han går tur på stranden.

Les også: Single nordmenns sexpreferanser: – En halvtimes tid er nok for de fleste

Mener samfunnet må bli mer åpent

Men istedenfor å dømme, bør man forstå at mennesker har ulike uttrykk for sin seksualitet, mener sexolog Jacobsen. Hun sier til Dagsavisen at hun forstår at turgåere og naboer reagerer, men tror også at samfunnet må bli mer åpent, og at det må snakkes om forskjellige former seksualitet.

Hun tror heller ikke at aktiviteten på Orrestranda kommer til å opphøre med det første:

– Det kan føles både tryggere og mer frigjørende å møtes på en plass der du vet at slikt er vanlig og at det er flere likesinnede til stede. Det er bare dumt at folk som ikke er likesinnede blir utsatt for slike henvendelser.

Les også: Kan en følsom nese gi bedre sex?

Helse og livsstil
Populært