Meny

Single nordmenns sexpreferanser: – En halvtimes tid er nok for de fleste

Nordmenn flest mener man bør ha sex 1-3 ganger i uka i 15-30 minutter når man er i et parforhold. Det viser en ny undersøkelse. Foto: Colourbox.com
1000 single nordmenn deler sine sex- og datingpreferanser i en ny, norsk undersøkelse.

– Sex er en viktig del av forholdet for de fleste. Samtidig ser vi at de fleste er tilfreds med å ha sex noen ganger i uken. Det er ikke dermed sagt at folk må tro at det er forventet at man må holde sexakten gående i timevis. En halvtimes tid er nok for de fleste, sier Linnéa Rinäs i en pressemelding.

Hun er Nordic Marketing Manager i datingtjenesten Match, som har fått gjennomført en undersøkelse om single nordmenns dating- og sexpreferanser.

Resultatet viser at 32 prosent mener samleie 1-3 ganger i uka er idealfrekvensen når man er i et forhold. 20 prosent mener partnere bør ha sex 4-6 ganger i uka, det utgjør 17 prosent av spurte kvinner og 25 prosent av spurte menn. 31 prosent svarer enten «ikke viktig» eller «vet ikke».

24 prosent mener 15-30 minutter med sex er tilstrekkelig, mens 15 prosent mener 30 minutter til 1 time er idealtiden for sex. 43 prosent svarer enten «ikke viktig» eller «vet ikke».

Les også:  Menn kan også bli deppa etter samleie

1 av 4 setter øvre grense for tidligere partnere

Hvor mye erfaring du har med deg i form av tidligere sexpartnere, spiller ingen rolle for cirka halvparten av respondentene. Rundt 20 prosent vet ikke, og 10 prosent ønsker ikke å svare. Til sammen setter 23 prosent av deltakerne en øvre grense for hvor mange tidligere sexpartnere de aksepterer hos en potensiell partner.

– Dette viser bare at når det er full klaff, så er det full klaff. Da betyr det lite hva man har av «bagasje». Det som betyr mer er hvordan man oppfører seg nå. De aller fleste er enige om at man må være trofast, også i date-perioden. Hele 7 av 10 svarer at det er uakseptabelt å date flere samtidig. Litt oppsiktsvekkende er det derfor at nesten 1 av 4 – 24 prosent – av de spurte mellom 30 og 39 år svarer at det helt er greit å date flere samtidig, avslutter Linnéa Rinäs.

Les også: Kan en følsom nese gi bedre sex?

De fleste kvinner ønsker en eldre partner

Nesten halvparten av kvinner kan tenke seg en partner som er 4-6 år eldre, mens nær en tredjedel kan tenke seg å ha en partner som er 7-12 år eldre, ifølge undersøkelsen.

– Når det gjelder aldersforskjell, viser det seg at norske single er litt tradisjonelle. Kvinnene virker lite interessert i å inngå et forhold til noen som er mye yngre, og ser heller på eldre menn. Gutta, derimot, går mer enn gjerne for en kjæreste som er betydelig yngre enn dem selv, sier Rinäs.

Menns preferanser samsvarer godt med kvinners preferanser fra et heterofilt ståsted. En fjerdedel av mennene som deltok i undersøkelsen oppgir 7-12 år yngre som nedre grense for en partner, og en fjerdedel oppgir 4-6 år yngre som nedre grense.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov på vegne av datingtjenesten Match. Det er i perioden 28. april - 8. mai gjennomført til sammen 1004 CAWI-intervjuer med personer mellom 17-74 år.

Helse og livsstil
Populært