Slik snakker du med hunden din

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Å bruke et «hundespråk» kan skape tettere bånd mellom deg og hunden din.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En studie fra psykologisk fakultet ved Universitet i New York, publisert i tidsskriftet Animal Cognition, viser at det å bruke et «hundespråk» er viktig for å bygge en god relasjon mellom hund og eier, skriver Dagbladet.

- Vi ville vi undersøke om måten hunden knytter seg til mennesket på blir påvirket av formen for kommunikasjon, sier doktor Katie Slocombe ved Universitet i York, som er en av forskerne bak studien, til Dagbladet.

Christine Olsen, etolog med doktorgrad i folkehelsevitenskap og forskningsansvarlig for Dyrebar Omsorg, forteller til avisen at den nye forskningen fra Universitet i York stemmer godt overens med hennes egne erfaringer og kunnskap.

Les også: Slik tar du vare på kjæledyrene i varmen

- Det blir litt som når vi snakker med lys stemme til små barn. Det betyr imidlertid ikke at man behøver å gjøre seg til. Det handler mer om å bruke tydelige ord og det rette tonefallet, sier hun til avisen.

For å kommunisere best med hunden din, mener Olsen ifølge avisen at du skal snakke med lys og vennlig stemme, og bruke tydelige ord. Det skal være en sammenheng i hva du sier, hvordan du sier det, og kroppsspråk. Bruk blikket aktivt, blunk sakte med øynene og ha smale øyne - ikke åpne og stirrende øyne. Til slutt mener Olsen at du bør forsterke budskapet med håndsignal.

Les også: Hunder kan lukte hva du føler

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært