Så lenge kan nyvaskede klær ligge i vaskemaskinen

Foto: Colourbox.com.
Foto: Colourbox.com.

Det er flere grunner til at du ikke skal la klærne ligge inne i vaskemaskinen alt for lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferdigvaskede klær bør ikke ligge i vaskemaskinen i mer enn én time. Da begynner bakteriekoloniene å vokse, skriver KK.

- Å la vask bli liggende er ikke lurt. Farger kan smitte og det kan utvikles vond lukt. Om klærne ikke lukter godt bør de vaskes på nytt, sier Ingun Grimstad Klepp, forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved Høyskolen i Oslo og Akershus, til KK.

Malin Skaar, leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram Plusstid.no, mener også at du bør ta ut vasken raskt.

Les også: Klesvask - en kvinneoppgave?

- Man bør tømme maskinen for klær så fort som mulig for å unngå vond lukt og for å unngå skrukkete klær. Om klærne er bakteriefrie eller ikke etter vask vil komme an på temperaturen man har brukt, forklarer hun til nettstedet.

Hun forteller at hun stadig snakker med folk som opplever at treningstøyet lukter surt i det de tar det ut av vaskemaskinen.

- Da viser det seg ofte at de har vasket på for lav temperatur og har heller ikke brukt vaskemiddel for sportstøy. For en «hygienisk vask» så må man opp i 60 grader. Da kan det hjelpe å bruke et spesialvaskemiddel. Vasker man mye på lave temperaturer er det lurt å rense maskinen ca én gang per måned. Maskinen skal være tom når du gjør dette, sier Skaar til KK.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært