Meny

Sykehjem ble nedlagt – nå kan fattige tilreisende overnatte der

Bystyrepolitiker i Oslo, Aina Stenersen (Frp), reagerer kraftig på at det nedlagte sykehjemmet nå brukes til andre formål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
St. Halvardshjemmet i Oslo ble lagt ned i fjor fordi bygningsmassen var gammel, og det manglet sprinkelanlegg og bad på rommene. Nå er bygningen tatt i bruk til et annet formål.

60 beboere ble tvangsflyttet til andre sykehjem i Oslo i mars i fjor, da det private sykehjemmet St. Halvardshjemmet ble nedlagt. 

Kirkens Bymisjon har overtatt driften av bygget, og har åpnet en akuttovernatting for fattige tilreisende for 15 kroner natta.

– Ubeboelig

– Argumentasjonen til eldrebyråden for å legge ned St. Halvardshjemmet, var jo det at bygningsmassen var gammel, den var ubeboelig og det var ikke bad på rommene. Men nå er det tydeligvis greit å bo her, sier bystyrepolitiker i Oslo, Aina Stenersen (Frp) til Nettavisen.

Les også: – En katastrofe for de eldre i dag

Hun sier til avisen at denne saken viser at eldre kunne ha blitt boende på sykehjemmet, som var populært blant brukerne. Stenersen understreker at hun ikke kritiserer selve tiltaket med akuttovernatting.

Frp-politikeren kritiserer at sykehjemmet ble lagt ned med begrunnelsen av bygningen ikke var i god nok stand, men at den nå viser seg å være i god nok stand til andre formål.

Les også: – Dette burde egentlig ikke være noe problem

– Ønsket bedre standard

Rådgiver Marit Nybø i Kirkens Bymisjon forteller til Nettavisen at de ikke har gjort noen store byggningsmessige endringer med bygningen.

– Sykehjemmet ble ikke lagt ned fordi det ikke var godkjent for bruk. Kontrakten med kommunen ble ikke forlenget fordi kommunen ønsket bedre standard på sykehjemmene, med blant annet bad tilknyttet hvert rom, sier Nybø.

Les også: 

Frp-leder Siv Jensen lover 700 nye sykehjemsplasser og tilskudd til kokker på sykehjem

Flest foretrekker kommunale sykehjem

Norsk studie: – Demente kjeder seg på sykehjem

Helse og livsstil
Populært