Meny

Sønn (30) dømt til å flytte hjemmefra

Se video: Foreldrene måtte gå rettens vei da deres 30 år gamle sønn nektet å flytte hjemmefra.
En dommer i New York har besluttet at Michael Rotondo (30) må flytte hjemmefra etter at foreldrene gikk til sak.

Det er på tide at 30 år gamle Michael Rotondo flytter hjemmefra, mener en lokal høyesterettsdommer i den amerikanske delstaten New York. Foreldrene Mark og Christina Rotondo gikk rettens vei for å få 30-åringen ut av huset, etter at han ignorerte gjentatte beskjeder om å flytte.

Rotondo skal ha flyttet hjem igjen for åtte år siden, og ville ikke flytte ut frivillig.

I april bestemte foreldrene seg for å gå rettens vei, men fikk beskjed om at de måtte oppsøke høyesterett i delstaten. Det gjorde moren 7. mai, og dommen falt tirsdag, et par måneder før Michaels 31-årsdag i juli.

Se reportasje i videovinduet øverst.

Mark og Christina Rotondo gikk rettens vei for å få 30-åringen ut av huset. Stillbilde fra CBS News' video.

Michael har forklart at han er nødt til å prioritere en barnefordelingssak.

– Det er virkelig urettferdig mot meg, og virkelig skandaløst, sier sønnen til New York Post.

I rettspapirene har Rotondo oppgitt at han aldri har fått beskjed om å bidra til husholdningens utgifter.

– Jeg har virkelig ikke lyst til å bo der, og har forsøkt å flytte ut lenge. De sluttet å gi meg mat, og de utelukket meg fra familiens telefonavtale, sier han til New York Post.

«Etter en samtale med din mor...»

Dommer Donald Greenwood forsøkte å overbevise 30-åringen om å forlate familiens hjem nær byen Syracuse frivillig. Men Michael Rotondo, som forsvarte seg selv i retten, mente han hadde krav på å bo der ytterligere seks måneder. Dommer Greenwood omtalte kravet som «skandaløst», og vedtok utkastelsen, ifølge The Guardian. Han mente Michael hadde fått varsel om å flytte i tilstrekkelig god tid.

Familiens hjem i Syracuse. Stillbilde fra CBS News' video.

Foreldrene Mark og Christina hadde forsøkt å overbevise sønnen om å flytte i flere måneder, med formelle brev. I et av brevene som ble lagt frem i retten heter det: «Michael, etter en samtale med din mor har vi besluttet at du umiddelbart må forlate dette huset. Du har 14 dager på deg. Du får ikke lov til å komme tilbake.»

– Bare ikke i dag

Han mottok siden et mer formelt utkastelsesvarsel fra foreldrene. Da det heller ikke førte frem forsøkte de å betale ham 1100 dollar for å flytte ut. Det fulgte med noen gratis råd: «Det finnes jobber selv for dem som har lite yrkeserfaring, som deg. Skaff deg en – du må jobbe!», het det i et brev av 18. februar.

I rettspapirene har Michael oppgitt at han driver en «vellykket» forretning, men ønsket ikke å opplyse hva den går ut på.

– Jeg har penger, jeg har en inntekt, sier han til New York Post.

Foreldreparet ønsket ikke å kommentere saken overfor lokalavisen Syracuse.com, de ønsket heller ikke å kommentere CBS-videoen over.

Michael har på sin side stilt villig opp i media.

– Jeg har planer om å flytte ut, bare ikke akkurat i dag, sier den fremmelige unge mannen.

Les også:

Trodde hun hjalp sin utkledde sønn til sengs

I New York har dei 31 kjønn

Nerdrums sønn: – Ferier er for underklassen

Helse og livsstil
Populært