Landene det er best å bo i for kvinner – se listen

<p>De beste landene for kvinner å bo i ble rangert etter fem attributter: Menneskerettigheter, kjønnskvalitet, lønnslikhet, fremgang og sikkerhet.</p>
De beste landene for kvinner å bo i ble rangert etter fem attributter: Menneskerettigheter, kjønnskvalitet, lønnslikhet, fremgang og sikkerhet. Foto: Colourbox.com

Danmark troner på topp, med Sverige og Norge på andre og tredjeplass, ifølge ny rangering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmark har danket ut Sverige som det beste landet i verden å bo i for kvinner, ifølge en 2018-rangering fra US News & World Report, skriver Business Insider.

Undersøkelsen har kartlagt mer enn 9.000 kvinner som en del av rangeringen for å avgjøre hvilke av 80 land over hele verden som er best for kvinner å bo i.

De beste landene for kvinner å bo i ble rangert etter fem attributter: Menneskerettigheter, kjønnskvalitet, lønnslikhet, fremgang og sikkerhet.

Les også: Kvinner slår menn på børsen

Dette er de 10 beste landene å bo i dersom du er kvinne:

Danmark. Landet scorte bra på menneskerettigheter og likestilling, og har blant et av de mest fleksible systemene for foreldrepermisjon i Europa. Danmarks eldre kvinner (over 65 år) har Europas høyest selvrapporterte lykkenivå.

Sverige. I 2017 faller Sverige én plass ned til andreplass. Svenskene har blant annet de mest progressive holdningene til likestilling, ifølge en rapport fra YouGov.

Norge. En generøs ordning for fødselspermisjon er bare en av grunnene til at Norge er et av de mest likestilte landene i verden.

Nederland. Nederlenderne har klart å begrense kjønnsforskjellen når det gjelder helse, utdanning, økonomi og politikk.

Finland. Det første landet til å tilby ubegrensede rettigheter for kvinner til å stemme og bli valgt inn i parlamentet.

Les også: – Kvinner må bli flinkere til å «gi faen» hjemme

Canada. Landet scorer 9,0 på likestilling, men når det kommer til lønnslikhet er summen 6,2. Canada er også rangert som nummer to når det kommer til hvilket land som er det beste å bo i i verden med en samlet poengsum på 9,9.

Sveits. Landet gjorde det best i verden samlet med en score på 9/10 på likestilling, ifølge rangeringen.

Australia. Med høy forventet levealder for både menn og kvinner, scoret Australia 9,1 av 10 for menneskerettigheter, men en litt lavere score på likestilling - 8,4.

New Zealand. I 2017 ledet statsminister Jacinda Ardern det progressive Arbeiderpartiet til seier og ble den yngste kvinnelige lederen i verden. Landet fikk imidlertid kun 7,6 for likestilling.

Tyskland. Landet scorte høyt på progresjon - 9,2. For menneskerettighetene fikk landet en score på 8,2, men fikk bare 7,6 på likestilling.

Artikkelen ble først publisert av Hegnar.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden