Meny

– Dette er en folkebevegelse

STO FRAM: Tidligere Aftenposten-Journalist Ragnhild Harbo tok tastaturet fatt 24. oktober og fortalte at hun for fire år siden ble utsatt for et overgrep av en kollega fra et annet mediehus.
STO FRAM: Tidligere Aftenposten-Journalist Ragnhild Harbo tok tastaturet fatt 24. oktober og fortalte at hun for fire år siden ble utsatt for et overgrep av en kollega fra et annet mediehus.

– Det er et skrik. En bølge av sorg og sinne. Det er en folkebevegelse. Slik beskriver tidligere nyhetsanker i TV 2, Maren Anne Terjesen #MeToo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ligger et sinne i bunnen her. Det ga kraft til å røske opp og tørre å ta litt balletak, sier NRK-journalist Ragnhild Ås Harbo.

Hun er en av de norske stemmene som denne høsten har bidratt til å belyse omfanget av seksuell trakassering og overgrep i alle deler av samfunnet.

– Dette er mer enn en SoMe-kampanje (sosiale medier-kampanje, red.anm.). Jeg vil si dette er et oppgjør, til og med en liten revolusjon, sier Harbo.

I #MeToo-bevegelsens fødested, USA, er feminisme kåret til årets ord, og Time Magazine kåret alle kvinnene bak #MeToo til «årets person».

Les også: Hvem bør ha makta i det nye året?

– Kraft til å ta balletak

Her hjemme smalt det først da Harbo tok tastaturet fatt 24. oktober og fortalte at hun for fire år siden selv ble utsatt for et overgrep av en kollega fra et annet mediehus.

«Jeg husker jeg var lykkelig over at ferske meg ble så godt tatt imot av ’de gamle gutta’, de som hadde dekket utallige lignende begivenheter før meg.

Den siste kvelden dro vi ut for å feire, og fortsatte på hotellrommet til en av dem.

Jeg var sliten etter en lang uke intens jobbing, og tok en flaske vann. Jeg kan ikke huske at jeg sovna. Men jeg husker så altfor godt at jeg våkner av at jeg blir kledd av – topp, skjørt, strømpebukse. At jeg oppdager at jeg er alene igjen på hotellrommet med ham. Kjenner hendene til denne (...) kollegaen fomlende over bh-låsen min».

Hun har nå anmeldt saken, men den ble henlagt. For Harbo ble det å dele sin historie uansett en styrkende opplevelse.

– Det overgrepet jeg ble utsatt for, fikk meg til å føle meg liten og gjorde at jeg hadde det fælt ganske lenge. Nå har jeg fått snudd den situasjonen på hodet. Nå kjenner jeg at det er jeg som har overtaket.

Hun tror #MeToo får varige konsekvenser. Nå kan ingen motsi omfanget av problemet.

– Jeg har fått personlige meldinger fra menn som har takket meg for at jeg har satt søkelyset på dette. Jeg trodde jeg skulle få voldtektstrusler og bli «slutshamet» for at jeg dro på nachspiel på det hotellrommet. Jeg trodde jeg kom til å få hele Mannegruppa Ottar etter meg. At jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger i stedet, gir meg håp, sier Harbo.

Kvotering og lovendring

– Det er et skrik. En bølge av sorg og sinne. Det er en folkebevegelse.

Slik beskriver tidligere nyhetsanker i TV 2 Maren Anne Terjesen #MeToo.

Terjesen delte sin historie på Facebook 21. november, om ham som den gang var lederen hennes i TV 2. Blant annet denne episoden:

Når han ringte startet samtalen med: «Hei min venn. Eg sit og runke.» Ja vel. Igjen. Hva skulle jeg si. Jeg forsøkte å få samtalen til å dreie seg om andre ting enn sex. Telefonen fikk som regel ringe når jeg så at det var hans nummer. Jeg hatet det nummeret.

Terjesen endte med å si opp stillingen sin i TV 2.

– Gjennom årene med skam for noe jeg ikke var skyld i, kjentes det som om jeg hadde veldig tynn hud mot omverdenen. Jeg følte meg alene og sårbar og måtte stadig gjenta de samme løgnene når jeg ble spurt om hvorfor jeg sluttet, forteller Terjesen.

Etter at hun delte sin historie, har hun bare fått positive tilbakemeldinger. Nå blir hun stadig kontaktet av kvinner som vurderer å stå fram med sin historie.

– Hvilken varig endring tror du vil komme ut av #MeToo?

– Mye må skje. Klubbene må gå i seg selv. Hvor har tillitsmannsapparatet vært? Så må Arbeids- og sosialdepartementet kanskje se på arbeidsmiljøloven på nytt. Er varslere beskyttet godt nok? Så må vi bruke kvotering for endre maktbalansen i topposisjonene i samfunnet. Her nytter det ikke å vente på holdningsendringer. Da må vi vente lenge, sier Terjesen.

Les også: Kåring: Kong Harald er årets navn

Et før og etter 2017

TV 2 er en av mediebedriftene hvor det har kommet flere anklager fra kvinner som har opplevd at de er blitt trakassert. TV 2-profilen Davy Wathne sluttet i kanalens sportsavdeling etter anklager om trakasserende oppførsel.

Sportsredaktør i TV 2 Vegard Jansen Hagen foretok seg ikke noe på over ett år etter at en kvinne i kanalens sportsavdeling varslet om grov seksuell trakassering fra en mannlig kollega. Hagen er nå sykemeldt.

Denne oppvasken skjedde etter 24 twittermeldinger fra programleder Aleksander Schau 11. november, hvor han varslet om en ukultur i mediene og kulturbransjen.

Varslingsrutinene er allerede endret mange steder. Nå håper Schau at resten av bedriftene, foreningene og idrettslagene landet over følger etter.

– Det største ønsket er selvsagt at det på generell basis skal være trygt å være menneske, også andre steder enn i ditt eget hjem. Det høres nesten banalt ut. Andre vil kalle det naivt. Og det gjør det hele enda tristere å tenke på. At det skal være mulig å ikke være redd for å bli voldtatt, klådd på, trakassert, mobbet eller truet mens du gjør helt dagligdagse ting, burde være en selvfølge. Men det har det altså utrolig nok ikke vært, sier Schau til Dagsavisen.

– Forhåpentligvis vil vi snakke om tida «før og etter 2017». Og når vi i 2027 ser tilbake på tida før #MeToo dukket opp, bør vi riste sjokkert på hodet og si «Tenk at det pleide å skje slike ting på jobb for bare ti år siden ‘a! Sjukt å tenke på!»

– Hva slags betydning mener du #MeToo har hatt til nå?

– Folk tør endelig å snakke om ting de har vært livredde for å dele i mange år, og de tør endelig å varsle om det også. Det er helt enormt, sier Schau.

Les også: – Noe må man angre på

– Slått hull på verkebyll

Seksuell trakassering skjer også i fagbevegelsen. En kartlegging Dagsavisen gjennomførte blant LOs forbund, viser at minst ni tilfeller av seksuell trakassering er registrert de siste fem årene. Ni av de 25 forbundene oppga å ikke ha noen forebyggingstiltak i det hele tatt. Lederen i NTL Ung, Sahar Azari, fortalte også at hun selv hadde opplevd ubehagelige situasjoner av seksuell karakter i fagbevegelsen.

– Hvordan har det vært etter at du sto fram på forsiden av Dagsavisen 16. november?

– Jeg er blitt overøst av varme og konstruktive tilbakemeldinger både fra medlemmer, tillitsvalgte og helt til topps. Jeg har faktisk ikke fått en eneste negativ kommentar. Mange kvinner har gitt meg en klem og takket meg for det oppslaget. Uka etter oppslaget ble seksuell trakassering tatt opp som sak både i LO-sekretariatet og i NTL. Her ble det satt i gang en rekke tiltak for å jobbe bedre med å hindre seksuell trakassering, forteller Azari.

LO delegerte arbeidet til LOs familie- og likestillingsutvalg. De har nedsatt en arbeidsgruppe som har vedtatt å kartlegge problematikken med ulike spørreundersøkelser blant tillitsvalgte og ansatte i fagbevegelsen. Gruppen skal også gjennomgå eksisterende retningslinjer.

En måned senere tok 736 kvinner i norsk fagbevegelse et oppgjør med seksuell trakassering og signerte oppropet #ikketilforhandling, først omtalt av Aftenposten. Flere av dem fortalte om intern motstand i arbeidet med oppropet.

– Hvilken effekt tror du #MeToo-kampanjen har hatt?

– Jeg tror det har skjedd et reelt skifte. Jeg merker at dette er et større diskusjonstema i fagbevegelsen nå og tror det kan skape varig endring både i vår bevegelse og i samfunnet generelt. Det er som en verkebyll som endelig er slått hull på.

TIDSLINJE

2006 – Det var aktivisten Tarana Burke som først tok i bruk uttrykket Me Too på MySpace i forbindelse med en kampanje om seksuelle overgrep blant underprivilegerte svarte kvinner i USA.

5.10.2017 – The New York Times ruller ut saken om at filmmogulen Harvey Weinstein bestakk kvinner som anklagde ham for seksuelle trakassering. Anklagene strekker seg tilbake tre tiår.

9.10.2017 – Det kommer flere anklager mot Weinstein, som blir sparket av produksjonsselskapet hans.

15.10. 2017 – Skuespiller Alyssa Milano engasjerer seg i saken. Hun oppfordrer alle kvinner som har opplevd seksuell trakassering eller overgrep å skrive #MeToo i sin status.

16.10.2017 – Emneknaggen var brukt mer enn 500.000 ganger bare på Twitter allerede dagen etter. Et par uker senere kunne Twitter bekrefte at emneknaggen var delt over 1,7 millioner ganger, og at over 85 land hadde brukt den mer enn 1.000 ganger.

20.10.2017 – TV4 i Sverige tar en programleder av lufta etter anklager om seksuell trakassering

22.10.2017 – I Sverige gjennomføres det demonstrasjoner mot seksuell trakassering og overgrep

24.10.2017 – Tidligere journalist i Aftenposten, Ragnhild Ås Harbo, skriver på Facebook at hun har opplevd å bli forgrepet på av en kollega fra en annen avis.

25.10.17 – #MeToo når Europaparlamentet. 45 kvinner og menn tar ordet i debatten etter en rekke medlemmer av parlamentet ble anklaget for seksuell trakassering.

29.10.2017 – Metoo-markering utenfor Stortinget

31.10.2017 – Netflix setter «House of Cards» på pause etter overgrepspåstander mot Kevin Spacey

1.11.2017 – Storbritannias forsvarsminister Michael Cathel Fallon går av etter å ha blitt anklaget for å uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering.

10.11.2017 – Fire kvinner anklager åpent komikeren Louis CK for å ha seksuelt trakassert dem. Han innrømmer forholdene og mister kontrakten hos HBO.

11.11.2017 – Journalist og programleder Aleksander Schau skriver 24 twittermeldinger hvor han varslet om det han mente var ukultur i norsk medie- og kulturbransje.

16. November – #Stilleforopptak: Aftenposten publiserer et opprop med 568 skuespillere som tar et oppgjør mot seksuell trakassering i bransjen deres.

6.12.2017 – Time magazine kåret alle kvinnene bak #MeToo til «årets person».

Kilde: New York Times, Fastcompany.com, Wikipedia, Aftenposten.

Saken ble først publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:50 Ni evakuert etter flere ras i Nordland06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 Millioner av afghanske barn nektes skolegang06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 SSB-tall: Formuene hoper seg opp i og rundt storbyene05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Søker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet02:40 TØI: Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Minneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Intervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider11:09 Høyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58 Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57 Coutinho klar for Bayern10:30 Iran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29 Casper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05 Markert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05 Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56 Trump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55 Bjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41 «Dyne-Larsen» er død09:23 Mennene i flertall ved høstens valg09:17 Pochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17 Tyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15 Elyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14 Prins Andrew avviser overgrepsanklager08:08 Flyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26 Kjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17 Skogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15 Tallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01 Tuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar
Siste nytt
06:50NorgeNi evakuert etter flere ras i Nordland06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15VerdenMillioner av afghanske barn nektes skolegang06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien06:10NorgeDette skjer i dag06:09NorgeSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00NorgeSSB-tall: Formuene hoper seg opp i og rundt storbyene05:58NorgeStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSøker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet02:40NorgeTØI: Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26Helse og livsstilTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenMinneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkIntervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider11:09PolitikkHøyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58NorgeBergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57SportCoutinho klar for Bayern10:30VerdenIran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29SportCasper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05PengerMarkert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05SportDinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56VerdenTrump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55NorgeBjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41Penger«Dyne-Larsen» er død09:23PolitikkMennene i flertall ved høstens valg09:17SportPochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17VerdenTyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15SportElyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14VerdenPrins Andrew avviser overgrepsanklager08:08PengerFlyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26SportKjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17VerdenSkogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15NorgeTallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01SportTuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar
Populært