Meny

Anett og Jørgen har ekteskapet fullt av klær

<p>Ekteparet Jlalland kan se tilbake på suksessfulle åpninger av merkebutikker for Ganni.</p>
Ekteparet Jlalland kan se tilbake på suksessfulle åpninger av merkebutikker for Ganni. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

21 år gammel startet Anett sitt eget klesagentur.Så fikk hun samboeren, tidligere fotballproff Jørgen Jalland, med på laget og omsetter i år for 75 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anett Ringstad Jalland og Jørgen Jalland poserer foran kameraet. De står på linje, med kjoler, bukser og gensere hengende rundt dem på alle kanter. Ringstad tar et steg frem og fotografen bak kameraet reagerer med en gang.

– Du stiller deg alltid i lyset, mens han blir stående i skyggen, bemerker fotografen.

– Story of my life, repliserer Jørgen kontant og smilende.

Vi må ti år tilbake for å starte historien. Anett var 21 år gammel og nyutdannet fra Handelshøyskolen BI. Hun fikk tipset om at det danske klesmerket Ganni ville etablere seg i Norge. Nervøs og usikker, men likevel med god tro på sine salgsegenskaper, dro hun på intervju 22. desember 2007. På nyttårsaften var agenturet hennes. To måneder senere fikk hun sin første kunde. Leiligheten hjemme i Oslo ble fylt med klær fra Ganni.

– Jeg ribbet leiligheten, gjorde den fin og presentabel for kunde- og pressemøter. Det fungerte bra og gjorde at jeg ble godt kjent med alle. De kom hjem til meg, det ble personlig, sier hun til Finansavisen.

– Jørgen fikk gjennomgå litt det første året.

– Tålmodighet er viktig

Samboeren var tilbake i Norge og Vålerenga etter to år med proffspill i den russiske klubben Rubin Kazan. Rett hjem til en leilighet full av klær, butikksjefer og presse. Men dette var bare starten for Jørgen. En hverdag med garderobekultur og mannfolk skulle etter hvert ta en dramatisk vending, men det kommer vi straks tilbake til.

Anett startet arbeidet med å bygge opp Ganni i Norge, med mange telefonsamtaler, mye reising og bruk av et kontaktnettverk hun hadde skaffet seg ved å jobbe ved siden av studiene. Kundeantallet ble doblet for hver sesong de neste årene, til Anett nådde taket hun hadde satt seg på 60 kunder.

– Tålmodighet er viktig. Merket må ikke overselges. Vi hadde mange kunder i starten som ville kjøpe veldig mye, men jeg ville at Ganni skulle bli utsolgt. Det skulle være eksklusivt. Hadde jeg kjørt på og solgt mer av de mest ettertraktede kjolene, ville ikke etterspørselen vært like stor året etter.

– Du har vært flink til å holde Ganni eksklusivt og holde kundeantallet nede. Det kunne lett vært dobbelt så mange kunder, skryter Jørgen.

Vil dere åpne butikk?

De er i gang med å innrede et nytt showroom i Prinsens gate, noen etasjer over den siste butikken i rekken av seks de har åpnet. Og det er her Jørgen kommer inn i bildet. Ganni solgte bra i Norge og ønsket å åpne en merkebutikk. Spørsmålet fra Danmark var like enkelt som det var vanskelig; «vil dere åpne en butikk, eller skal vi gjøre det selv?».

– Det var da jeg ble lurt inn i dette, sier Jørgen.

Han hadde tidligere sagt til Anett at han ikke kunne skjønne hvordan folk kunne starte opp en butikk. Det var altfor tøft, altfor mye jobb. I tillegg hadde Jørgen andre planer. Før fotballkarrieren blomstret for alvor hadde han tatt en økonomiutdannelse, og ville jobbe innen det. Men selgeren Anett klarte å overtale han. Sammen startet de selskapet Colina Retail og åpnet den første Ganni-butikken i Hegdehaugsveien i Oslo i 2012.

Nå var de ikke bare kjærester og samboere, de var også blitt businesspartnere med et prosjekt som var helt nytt for dem begge.

– I starten sto vi mye i butikken selv. Jeg husker vi var der begge to lille juleaften og jeg tenkte at vi aldri kunne dra på juleferie igjen. Jeg følte at vi bandt oss helt, at vi aldri kunne være borte fra butikken.

Frykten var ubegrunnet. Halvannet år etterpå, høsten 2014, åpnet de sin neste butikk i Stavanger. Så ble det Sandvika i 2015 og Bergen i 2016. I løpet av de årene rakk de også å gifte seg og få to barn.

– Vi giftet oss i to tusen og….?

– Femten?

– Fjorten?

De ender til slutt på 2014.

Åpnet flere butikker

Butikkåpningene sitter på rams, men bryllupsåret sitter litt lenger inne.

I 2016 fikk de sitt andre barn, en måned etter butikkåpningen i Bergen. I år har de fulgt opp med å åpne butikker i Kristiansand og Prinsens gate i Oslo sentrum.

– Vi har jobbet lenge med Oslo sentrum. Plutselig dukket det opp et lokale vi kunne tenke oss. Omtrent samtidig ble vi tilbudt et lokale i Kristiansand. Det er ikke så ofte du får en telefon og blir tilbudt det som nærmest er drømmelokalet. Da måtte vi slå til på begge to, sier Jørgen.

Omsetningen til selskapet har gått fra 2,4 millioner kroner i 2012 til 19,7 millioner i fjor. Resultatet før skatt har gått fra 620.000 til 3 millioner. I år ligger de an til et hopp i omsetningen til 35 millioner kroner. Antallet ansatte nærmer seg 40 med alle deltidsansatte.

Omsetter for 40 millioner

I tillegg kommer agenturet, som fortsatt er i et enkeltpersonsforetak. Her ligger omsetningen i år an til 40 millioner kroner. I tillegg til Ganni har hun jakkemerket Lempelius i porteføljen, der hun nå har 20 kunder og jobber med å øke antallet noe.

– I den første butikken bygde jeg mye selv og prøvde å holde kostnadene nede. Vi var usikre på risikoen. Vi har vært forsiktige og prøvd å være fornuftige hele veien. Det er også derfor vi ikke har åpnet i sentrum før nå. Vi ville finne det riktige lokalet, til en fornuftig pris. Hele pakken skulle stemme.

– Blir det flere butikker fremover?

– Nei, nå blir det ikke mange flere. Kanskje én til, sier Anett.

– Vi får se, vi har ikke diskutert det ferdig, er svaret til Jørgen.

– Med tanke på eksklusiviteten vi snakket om, nærmer vi oss et naturlig tak nå. Vi skal ikke ligge overalt, men jeg føler det er rom for noe mer, fortsetter han.

Vi er i ferd med å få et lite innblikk i hvordan diskusjonene foregår mellom ekteparet og jobbpartnerne.

– Nei, nei, nei. Nå må du tenke på profilbyggingen. Vi kan etablere oss på ett eller to steder til. Maks to, sier Anett.

– Vi sier det samme, men forstår ikke helt hva den andre sier, repliserer Jørgen.

De sitter overfor hverandre og smiler. Diskusjonen la seg fort denne gangen. De har blitt flinkere til å fordele arbeidsoppgaver og ansvar. Det som faller i mellom blir diskutert.

– Noen ganger er vi uenige, men vi er flinke til å innse når den andre har rett. Vi blir enige til slutt, sier Jørgen.

– Utfordringen er å legge fra seg jobben. Når vi er på ferie tar det flere dager før vi klarer å slippe taket.

– Men det gir også en fantastisk frihet, sier Anett.

– Vi kan for eksempel ta med barna og jobbe fra hytta i en uke.

Hun snakker med entusiasme i stemmen.

– Skal vi gjøre det snart, eller? Det skjer jo ikke, svarer Jørgen.

Anett blir svar skyldig.

– Jeg liker å si at vi har muligheten.

Hun startet i leiligheten, fikk etter hvert sitt første showroom og nå har hun etablert seks butikker sammen med mannen sin.

– Historien er egentlig ganske fin. Det viktigste er å ikke bli grådig.

Saken er først publisert i Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24 Johansen og Fulham i tetstriden00:14 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter23:54 Horneland: – Dette er ikke over23:39 Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15 Elabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01 Brutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59 Casper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52 54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17 Alt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13 Islands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04 Venezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56 Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50 Første gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04 Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37 Lekket rapport: Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16 Fant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04 Omsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22 Johnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03 Manshaus observert i over tre timer18:57 Vant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35 Trump kritiserer Danmarks statsminister18:30 Pararoer døde under trening i VM-anlegget18:18 Åpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38 Frp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08 Elendige tall for Frp i ny måling16:18 Mann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59 Frp nekter å forhandle videre om bompenger15:51 Ropstad avbryter valgkampturné15:45 Venstre sier nei til bom-skisse15:38 En av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27 Mann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16 Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04 Kronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45 Mann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02 Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57 Norgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55 Rekordmange branner i Brasils regnskog13:44 Isabelle Pedersen gir opp VM13:39 Stor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstre i krisemøte om bompenger10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA10:49 Atom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41 Trumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21 Iransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07 Ny rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38 Venstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36 Ronaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25 USA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24 Rapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03 FN frykter at Jemen rakner07:58 MC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30 Birgit Skarstein vil bli enda raskere07:28 Tyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24 To drept i indiskkontrollert Kashmir07:12 Journalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30 Zimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30 Brækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15 – Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59 Nok vindkraft i Europa til hele verden05:50 Dette skjer i dag05:50 Smiler av Støres «slagord-knabbing»05:40 Dette skjedde i natt05:38 Donald Trump avlyser besøk til Danmark05:30 Færre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30 Undersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11 Ruter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09 Australia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08 Over 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30 Ryanair-ansatte i Spania varsler streik04:21 Tiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42 Antall eksplosjoner i Sverige øker03:40 – Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20 Boeing ansetter folk etter krisehalvår02:40 Kardinal George Pells anke avvist02:33 PST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51 Støre konkretiserer Aps politireform01:43 Open Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18 Fjerde strake remis for Carlsen i USA00:59 USA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58 Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:20 Oslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21 Norge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03 Statsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49 Fin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46 Sheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31 Egypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28 Sudans overgangsråd er på plass22:18 Ruud suste til 3. runde i USA22:16 St. Louis får Major League Soccers 28. klubb
Siste nytt
00:36VerdenVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24SportJohansen og Fulham i tetstriden00:14SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter23:54SportHorneland: – Dette er ikke over23:39VerdenMette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16NorgeNye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15SportElabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01SportBrutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59SportCasper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52Norge54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17MotorAlt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13VerdenIslands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04VerdenVenezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56PolitikkRegjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50SportFørste gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04VerdenJente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37VerdenLekket rapport: Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16Helse og livsstilFant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04NæringslivOmsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44PolitikkNye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22PolitikkJohnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03NorgeManshaus observert i over tre timer18:57PolitikkVant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35VerdenTrump kritiserer Danmarks statsminister18:30VerdenPararoer døde under trening i VM-anlegget18:18NorgeÅpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38PolitikkFrp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08PolitikkElendige tall for Frp i ny måling16:18NorgeMann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59PolitikkFrp nekter å forhandle videre om bompenger15:51PolitikkRopstad avbryter valgkampturné15:45PolitikkVenstre sier nei til bom-skisse15:38Helse og livsstilEn av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27VerdenMann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16VerdenFrederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04NorgeKronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45NorgeMann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02VerdenÉn av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57NorgeNorgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55VerdenRekordmange branner i Brasils regnskog13:44SportIsabelle Pedersen gir opp VM13:39VerdenStor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstre i krisemøte om bompenger10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA10:49VerdenAtom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41PolitikkTrumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21NorgeIransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07PengerNy rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38PolitikkVenstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36SportRonaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25VerdenUSA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24PengerRapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03VerdenFN frykter at Jemen rakner07:58NorgeMC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30SportBirgit Skarstein vil bli enda raskere07:28PolitikkTyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24VerdenTo drept i indiskkontrollert Kashmir07:12NorgeJournalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30VerdenZimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30SportBrækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15Politikk– Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59NorgeNok vindkraft i Europa til hele verden05:50NorgeDette skjer i dag05:50PolitikkSmiler av Støres «slagord-knabbing»05:40NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenDonald Trump avlyser besøk til Danmark05:30VerdenFærre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30NorgeUndersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11NorgeRuter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09VerdenAustralia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08ReiseOver 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30ReiseRyanair-ansatte i Spania varsler streik04:21NorgeTiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42VerdenAntall eksplosjoner i Sverige øker03:40Penger– Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20PengerBoeing ansetter folk etter krisehalvår02:40VerdenKardinal George Pells anke avvist02:33NorgePST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51NorgeStøre konkretiserer Aps politireform01:43VerdenOpen Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18SportFjerde strake remis for Carlsen i USA00:59VerdenUSA godkjenner salg av jagerfly til Taiwan00:58SportAjax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen00:20NorgeOslopolitiet anmelder overlast med elsparkesykler23:21PolitikkNorge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03PengerStatsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:49NorgeFin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46SportSheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31SportEgypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28VerdenSudans overgangsråd er på plass22:18SportRuud suste til 3. runde i USA22:16SportSt. Louis får Major League Soccers 28. klubb
Populært