Anett og Jørgen har ekteskapet fullt av klær

<p>Ekteparet Jlalland kan se tilbake på suksessfulle åpninger av merkebutikker for Ganni.</p>
Ekteparet Jlalland kan se tilbake på suksessfulle åpninger av merkebutikker for Ganni. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

21 år gammel startet Anett sitt eget klesagentur.Så fikk hun samboeren, tidligere fotballproff Jørgen Jalland, med på laget og omsetter i år for 75 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anett Ringstad Jalland og Jørgen Jalland poserer foran kameraet. De står på linje, med kjoler, bukser og gensere hengende rundt dem på alle kanter. Ringstad tar et steg frem og fotografen bak kameraet reagerer med en gang.

– Du stiller deg alltid i lyset, mens han blir stående i skyggen, bemerker fotografen.

– Story of my life, repliserer Jørgen kontant og smilende.

Vi må ti år tilbake for å starte historien. Anett var 21 år gammel og nyutdannet fra Handelshøyskolen BI. Hun fikk tipset om at det danske klesmerket Ganni ville etablere seg i Norge. Nervøs og usikker, men likevel med god tro på sine salgsegenskaper, dro hun på intervju 22. desember 2007. På nyttårsaften var agenturet hennes. To måneder senere fikk hun sin første kunde. Leiligheten hjemme i Oslo ble fylt med klær fra Ganni.

– Jeg ribbet leiligheten, gjorde den fin og presentabel for kunde- og pressemøter. Det fungerte bra og gjorde at jeg ble godt kjent med alle. De kom hjem til meg, det ble personlig, sier hun til Finansavisen.

– Jørgen fikk gjennomgå litt det første året.

– Tålmodighet er viktig

Samboeren var tilbake i Norge og Vålerenga etter to år med proffspill i den russiske klubben Rubin Kazan. Rett hjem til en leilighet full av klær, butikksjefer og presse. Men dette var bare starten for Jørgen. En hverdag med garderobekultur og mannfolk skulle etter hvert ta en dramatisk vending, men det kommer vi straks tilbake til.

Anett startet arbeidet med å bygge opp Ganni i Norge, med mange telefonsamtaler, mye reising og bruk av et kontaktnettverk hun hadde skaffet seg ved å jobbe ved siden av studiene. Kundeantallet ble doblet for hver sesong de neste årene, til Anett nådde taket hun hadde satt seg på 60 kunder.

– Tålmodighet er viktig. Merket må ikke overselges. Vi hadde mange kunder i starten som ville kjøpe veldig mye, men jeg ville at Ganni skulle bli utsolgt. Det skulle være eksklusivt. Hadde jeg kjørt på og solgt mer av de mest ettertraktede kjolene, ville ikke etterspørselen vært like stor året etter.

– Du har vært flink til å holde Ganni eksklusivt og holde kundeantallet nede. Det kunne lett vært dobbelt så mange kunder, skryter Jørgen.

Vil dere åpne butikk?

De er i gang med å innrede et nytt showroom i Prinsens gate, noen etasjer over den siste butikken i rekken av seks de har åpnet. Og det er her Jørgen kommer inn i bildet. Ganni solgte bra i Norge og ønsket å åpne en merkebutikk. Spørsmålet fra Danmark var like enkelt som det var vanskelig; «vil dere åpne en butikk, eller skal vi gjøre det selv?».

– Det var da jeg ble lurt inn i dette, sier Jørgen.

Han hadde tidligere sagt til Anett at han ikke kunne skjønne hvordan folk kunne starte opp en butikk. Det var altfor tøft, altfor mye jobb. I tillegg hadde Jørgen andre planer. Før fotballkarrieren blomstret for alvor hadde han tatt en økonomiutdannelse, og ville jobbe innen det. Men selgeren Anett klarte å overtale han. Sammen startet de selskapet Colina Retail og åpnet den første Ganni-butikken i Hegdehaugsveien i Oslo i 2012.

Nå var de ikke bare kjærester og samboere, de var også blitt businesspartnere med et prosjekt som var helt nytt for dem begge.

– I starten sto vi mye i butikken selv. Jeg husker vi var der begge to lille juleaften og jeg tenkte at vi aldri kunne dra på juleferie igjen. Jeg følte at vi bandt oss helt, at vi aldri kunne være borte fra butikken.

Frykten var ubegrunnet. Halvannet år etterpå, høsten 2014, åpnet de sin neste butikk i Stavanger. Så ble det Sandvika i 2015 og Bergen i 2016. I løpet av de årene rakk de også å gifte seg og få to barn.

– Vi giftet oss i to tusen og….?

– Femten?

– Fjorten?

De ender til slutt på 2014.

Åpnet flere butikker

Butikkåpningene sitter på rams, men bryllupsåret sitter litt lenger inne.

I 2016 fikk de sitt andre barn, en måned etter butikkåpningen i Bergen. I år har de fulgt opp med å åpne butikker i Kristiansand og Prinsens gate i Oslo sentrum.

– Vi har jobbet lenge med Oslo sentrum. Plutselig dukket det opp et lokale vi kunne tenke oss. Omtrent samtidig ble vi tilbudt et lokale i Kristiansand. Det er ikke så ofte du får en telefon og blir tilbudt det som nærmest er drømmelokalet. Da måtte vi slå til på begge to, sier Jørgen.

Omsetningen til selskapet har gått fra 2,4 millioner kroner i 2012 til 19,7 millioner i fjor. Resultatet før skatt har gått fra 620.000 til 3 millioner. I år ligger de an til et hopp i omsetningen til 35 millioner kroner. Antallet ansatte nærmer seg 40 med alle deltidsansatte.

Omsetter for 40 millioner

I tillegg kommer agenturet, som fortsatt er i et enkeltpersonsforetak. Her ligger omsetningen i år an til 40 millioner kroner. I tillegg til Ganni har hun jakkemerket Lempelius i porteføljen, der hun nå har 20 kunder og jobber med å øke antallet noe.

– I den første butikken bygde jeg mye selv og prøvde å holde kostnadene nede. Vi var usikre på risikoen. Vi har vært forsiktige og prøvd å være fornuftige hele veien. Det er også derfor vi ikke har åpnet i sentrum før nå. Vi ville finne det riktige lokalet, til en fornuftig pris. Hele pakken skulle stemme.

– Blir det flere butikker fremover?

– Nei, nå blir det ikke mange flere. Kanskje én til, sier Anett.

– Vi får se, vi har ikke diskutert det ferdig, er svaret til Jørgen.

– Med tanke på eksklusiviteten vi snakket om, nærmer vi oss et naturlig tak nå. Vi skal ikke ligge overalt, men jeg føler det er rom for noe mer, fortsetter han.

Vi er i ferd med å få et lite innblikk i hvordan diskusjonene foregår mellom ekteparet og jobbpartnerne.

– Nei, nei, nei. Nå må du tenke på profilbyggingen. Vi kan etablere oss på ett eller to steder til. Maks to, sier Anett.

– Vi sier det samme, men forstår ikke helt hva den andre sier, repliserer Jørgen.

De sitter overfor hverandre og smiler. Diskusjonen la seg fort denne gangen. De har blitt flinkere til å fordele arbeidsoppgaver og ansvar. Det som faller i mellom blir diskutert.

– Noen ganger er vi uenige, men vi er flinke til å innse når den andre har rett. Vi blir enige til slutt, sier Jørgen.

– Utfordringen er å legge fra seg jobben. Når vi er på ferie tar det flere dager før vi klarer å slippe taket.

– Men det gir også en fantastisk frihet, sier Anett.

– Vi kan for eksempel ta med barna og jobbe fra hytta i en uke.

Hun snakker med entusiasme i stemmen.

– Skal vi gjøre det snart, eller? Det skjer jo ikke, svarer Jørgen.

Anett blir svar skyldig.

– Jeg liker å si at vi har muligheten.

Hun startet i leiligheten, fikk etter hvert sitt første showroom og nå har hun etablert seks butikker sammen med mannen sin.

– Historien er egentlig ganske fin. Det viktigste er å ikke bli grådig.

Saken er først publisert i Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Siste nytt
19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Populært