– Kontaktlinser som kastes i do, blir fiskemat

Kontaktlinsene skal kastes i søppelbøtta. Ikke i do, i vasken eller andre steder. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Kontaktlinsene skal kastes i søppelbøtta. Ikke i do, i vasken eller andre steder. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontaktlinser skal ikke kastes i do. Naturvernforbundet mener mange linser blir fiskemat. Det vil optikerforbundet nå informere mer om. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I utgangspunktet ser kontaktlinsen ut som et lite dyr, en liten manet eller et annet dyr som svømmer i havet og blir spist av andre dyr, sier nestleder Øyvind Johnsen i Naturvernforbundet til NRK.

Hvor mange kontaktlinser som kastes feil og havner i havet, er ukjent. Men hver dag kastes det rundt 260.000 kontaktlinser i Norge, ifølge NRK. For mange av dem havner trolig i toaletter i stedet for i søppelbøtta.

– Nå må vi ta en diskusjon i Norges Optikerforbund. Vi må se hva vi kan gjøre for å opplyse våre medlemmer slik at de igjen informerer de som bruker kontaktlinsene. Det er jo de som kaster dem, sier generalsekretær Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund.