Meny

Ny bok: Rike kvinner er dømt til å bli ulykkelige

Rachel Sherman sin studie viser at penger ikke kan kjøpe lykke. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På utsiden ser de kanskje ut som om de har alt – men kvinner som lever på mannens inntekt er ofte dypt ulykkelige, ifølge en ny bok.

I serier som «Svenske Hollywoodfruer» og «Real Housewives» lever flere av kvinnene på mannens inntekt, og fyller hverdagen med botox, champagne og shopping.

Og selv om dette kanskje høres ut som en deilig livsstil, er flere av disse kvinnene dømt til å bli ulykkelige, ifølge boken «Uneasy Street - The Anxieties of Affluence»

Les også: Glem penger – dette gjør deg mer lykkelig

Ga opp karrieren

Sosiologen Rachel Sherman undersøkte livet til de rike og priviligerte. Foto: The New School

Boken har blant annet blitt omtalt i Daily Mail, og ble skrevet av sosiologen Rachel Sherman. Hun gjorde en rekke dybdeintervjuer med kvinner i 30 og 40-årene som bodde i New York og levde på mannens inntekt.

Kvinnene hun intervjuet hadde både høyere utdanning og arbeidserfaring, men hadde gitt opp dette for å være husmødre.

Mennene deres jobbet for det meste innenfor finanssektoren og tjente fra 3,2 til 16 millioner kroner i året (etter dagens valutakurs).

Les også: Rike menn har de lykkeligste ekteskapene

Dypt engstelige

Gjennom intervjuene hun utførte til boken, fant Sherman ut at mange av kvinnene «følte seg dypt engstelige og skamfulle over sin sosioøkonomiske status». Videre kom det frem at kvinnene ofte anstrengte seg veldig for å vise at statusen deres var knyttet til «hardt arbeid».

Flere av kvinnene følte også at mennene deres ikke satt pris på hvor mye de gjorde i hjemmet og for barna deres.

– Han tror at jeg sitter og spiser Bon Bon hele dagen. Det er vanskelig, sa kvinnen som gikk under pseudonymet «Stephanie» i boken.

Stephanie fortalte videre at mannen hennes ofte mente at hun brukte for mye penger. Sherman intervjuet også kvinner som tjente mer enn mennene de var gift med, og her var ikke dette tilfelle.

Når det var kvinnen som tjente mest, følte kvinnen at hun måtte gjøre alt for å få mannen til å føle at han også bidro økonomisk i familien.

Les mer om Rachel Shermans funn her.

Helse og livsstil
Populært