Tordis (90) ble nektet å se United på TV – da tok supporterne affære

<p>Tordis Flo (90) kan endelig se United spille igjen. Her får hun AppleTV med TV2 Sumo-abonnement ut Premier League-sesongen, drakt med «Tordis 90», fotballskjerf, konfekt og blomster. Gavene ble overrakt av Roy Steiro, Erica Steiro (11) og Leif Helge Frøyland i Red Army Stavanger. Foto: Arne Birkemo</p>
Tordis Flo (90) kan endelig se United spille igjen. Her får hun AppleTV med TV2 Sumo-abonnement ut Premier League-sesongen, drakt med «Tordis 90», fotballskjerf, konfekt og blomster. Gavene ble overrakt av Roy Steiro, Erica Steiro (11) og Leif Helge Frøyland i Red Army Stavanger. Foto: Arne Birkemo

Tordis Flo (90) reagerte veldig da kommunen fjernet muligheten hennes til å se Manchester United spille på TV. Så troppet overraskelsen opp på sykehjemmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

90-åringen har fulgt Manchester United siden de første tippekampene ble sendt på norsk TV i 1969. Men det ble det slutt på da kommunen byttet dekodere på sykehjemmet.

Etter å ha lest saken i RA tok flere lokalavdelinger i supporterklubben Manchester United Supporters Club Scandinavia saken i egne hender. De bestemte seg for å hjelpe, og trommet sammen et spleiselag.

Onsdag kveld troppet leder for Red Army Stavanger, Roy Steiro, opp med en AppleTV med TV2 Sumo-abonnement og tilgang til alle United-kampene ut sesongen, konfekt, blomster og ikke minst en Manchester United-drakt med «Tordis 90» på ryggen. I tillegg inviteres hun på kamp på Ovenpaa i Stavanger sentrum.

Visste ingenting på forhånd

Tordis visste ingenting da Red Army Stavanger og pressen møtte opp på Rosendal sykehjem og omsorgsboliger på Storhaug i Stavanger.

– Jeg ble overrasket, sier 90-åringen.

Gavene ble overrakt av Steiros datter, Erica (11).

– Å, så flott! Dette var for mye, og så mange folk, sier Tordis.

Saken om Tordis Flo som ikke lenger fikk se favorittfotballaget sitt spille på TV har spredd seg som ild i tørt gress. Steiro i Red Army Stavanger forteller at lokalavdelinger fra alle kanter av landet har vært med og bidratt. Lokalavdelingene i Manchester United Supporters Club Scandinavia som har bidratt er Red Army Stavanger, Bergen, Egersund, Haugalandet, Horten, Vanse, Oslo, Vadsø og Innlandet.

Bakgrunn: Tordis (90) får ikke se United på sykehjemmet

– Det har tatt helt av. Engasjementet er stort. Folk sender penger fra alle kanter. Kanskje blir det nok penger til et Sumo-abonnement til neste sesong også, sier han til RA.

Steiro reagerte med en gang da han leste om Tordis første gang.

– Det er utrolig at eldre ikke får velge selv hva de kan se på TV. Nå kan Tordis heldigvis se alle kampene live, eller i opptak når det passer henne, sier han.

Spørs om hun kommer på pub

På lørdag, når Manchester United spiller hjemme mot Newcastle, kan Tordis varme seg med et nytt fotballskjerf rundt halsen, og sin personlige United-drakt på fanget.

Selv om hun er glad for invitasjonen, tviler Tordis på at hun kommer til å se en kamp sammen med andre supportere på utestedet Ovenpaa.

– Det spørs, fordi jeg må ha det så stille rundt meg. Det blir det nok ikke der, sier hun og smiler forsiktig.

Les også: Tordis (90) får ikke se United på sykehjemmet

Blir politisk sak

At beboere på sykehjem i Stavanger kommune ikke får bestemme over eget TV-tilbud, har også fått Venstre-politiker og Tottenham-supporter Jan Erik Søndeland vil ta opp saken politisk.

– Jeg synes det er merkelig at kommunen kan innføre en ny TV-løsning som gjør at beboerne får et dårligere tilbud. Man burde heller sørget for at tilbudet ble bedre. Stavanger skal være en smartby. Denne innsparingen er en dårlig utvikling. Det skal være godt og attraktivt å være på sykehjem. Det er viktig at beboerne får se på det de har lyst til og som de alltid har gjort, sier Søndeland.

Førstkommende mandag vil han derfor ta opp saken i finansstyret.

– Jeg vil utfordre rådmannen på hva administrasjonen har tenkt her. Man sparer ressurser, OK, men kan det forsvare innskrenkningen av beboernes valgfrihet? Jeg vil også spør om hvilke andre tilbud som er vurdert, sier Søndeland.

(Artikkelen er først publisert i Roganytt/Dagsavisen)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden