Flere henvender seg til NorSIS om jobbrelatert nettsjikane

Flere offentlige ansatte hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Flere offentlige ansatte hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) etterlyser et hjelpeapparat etter at de mottok 300 henvendelser om nettsjikane fra det offentlige i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærere, politifolk og ansatte i barnevern og Nav hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier, skriver P4.

Et stort flertall av de nesten 400 sakene handler om sjikane etter at man deler saker på internett. Mange opplever negativ oppmerksomhet når de blogger om fagrelaterte ting, uttaler seg i mediene og bruker private Facebook-profiler til å formidle budskap som er relatert til jobben.

Seniorrådgiver i NorSIS, Hans Marius Tessem, etterlyser en beredskap i de offentlige instansene, som beskytter de ansatte.

– Når det forventes at man skal bruke internett til å formidle virksomhetens budskap er det viktig at det finnes et apparat for hjelpe, sier seniorrådgiveren.

Les også: Sveriges utenriksminister utsatt for seksuell sjikane

Yrkesundersøkelse: Barnevernsansatte mest utsatt for trusler

Mann dømt for sjikane på Facebook

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden