Ny undersøkelse: Dette vil nordmenn gjøre som pensjonister

Mange vil reise eller flytte til varmere strøk når de blir eldre. Foto: Colourbox
Mange vil reise eller flytte til varmere strøk når de blir eldre. Foto: Colourbox

Statens pensjonskasse fyller 100 år, og i den anledning har de funnet ut hva nordmenn vil bruke tiden på som pensjonister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den uhøytidelige undersøkelsen kommer det frem at 23 prosent av de som har svart vil dra til varmere strøk som pensjonist.

Åtte prosent svarer at de ville gjøre frivillig arbeid, og kun én prosent svarer at de vil ligge på sofaen og se på TV-serier.

Det er Statens pensjonskasse som laget testen i forbindelse med sitt 100 års-jubileum. På sine sider skriver de blant annet: Vi har hatt en rolle i utviklingen av verferdsstaten Norge i 100 år, og vi vil gjøre vårt i arbeidet med å trekke linjene videre.

Testen var tidligere publisert på Statens pensjonskasse sin blogg, men er nå avsluttet.

Les også: Unge er bekymret for egen pensjon

Norge best av 18 land

Og til tross for at mange gruer seg til pensjonisttilværelsen, viste en annen undersøkelse fra august i år at Norge er best av 18 land til å ta vare på sine eldre.

I undersøkelsen ble pensjonistene blant annet spurt om hvor tilfredse de er med livet, hvor god kontakt de hadde med andre generasjoner og om de hadde et nettverk å støtte seg til.

Les også: Her bor det flest pensjonister

Resultatene fra undersøkelsen viste at Sverige kom på andreplass etter Norge, og Ungarn på sisteplass.

En eldre undersøkelse utført av Statens seniorråd i 2015 viste også at norske pensjonister er lykkeligere og mer aktive enn folk tror.

Les også: Eldre mener sosiale medier er overfladiske

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden