Professor mener at doping bør bli lovlig

Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kan man gjøre doping ufarlig helsemessig, er det uproblematisk, hevder svensk professor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske professoren Torbjörn Tännsjö mener at doping bør tillates. Det sa han da han gjestet radioprogrammet Verdibørsen.

– Jeg har ingen motforestillinger mot doping, man bør ha rett til å kompensere for svakheter, sier Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi ved Stockholms universitet.

Tännsjö mener at akademisk doping er problemfritt, og at det ikke bør regnes som juks. Men professoren er klar over helsefaren ved bruk av doping.

– Helsespørsmålene vil alltid være der, og visse medisinske preparater kan være farlige. Men om man kan gjøre det ufarlig helsemessig, er det uproblematisk, påpeker Tännsjö.

Ifølge Universitas mener professoren at studenter bør ha lov til å dope seg. Han påstår det er urettferdig for de studentene som ikke doper seg for å bedre sine prestasjoner.

– Jo visst er det urettferdig, men en måte å løse det problemet på, er å avskaffe forbudet. Spørsmålet er om regelverket bør endres, og det mener jeg det bør når midlene ikke er helsefarlige, sier han.

Tännsjö mener at studenter bør dope seg for å bedre prestasjonen på skolebenken.

– Ja, det gjør jeg. Den dagen det går å virkelig gjøre det ser jeg frem til. Det må veies opp mot helse og risikoer, der for eksempel LSD kan utvikle psykoser, sier han.