Meny

Asgeir slo sin egen norgesrekord med denne ruggen

Asgeir Alvestad fra Lillesand hadde all grunn til å smile da han knuste sin egen norgesrekord med dette prakteksemplaret av en slettvar. Foto: Asgeirs Fiskeblogg
Asgeir Alvestad fra Lillesand hadde all grunn til å smile da han knuste sin egen norgesrekord med dette prakteksemplaret av en slettvar. Foto: Asgeirs Fiskeblogg
Den enorme slettvaren Asgeir Alvestad kom over under en fisketur i Lillesand-skjærgården var langt fra bitevillig, men til slutt klarte den ikke å dy seg.

I slutten av mars i år landet Asgeir Alvestad fra Lillesand en slettvar på hele 64,5 centimeter og 3625 gram . Fisken ble godkjent som ny norgesrekord , og vippet med det Dan André Aarsvold sin 3260-grammer fra oktober 2014 ned fra tronen. Nå har altså Alvestad vært på ferde igjen, og slettvaren han dro opp denne uken var bare et lite kveldsmåltid unna den magiske firekilosgrensen.

– Jeg hadde med meg Torolf Kroglund og Erlend A. Lorentzen ut denne turen, og da jeg først oppdaget fisken inne på en meters dyp, ville den ikke ta noe av det jeg serverte. Vi tok oss derfor en runde i noen andre bukter, før vi kjørte tilbake for å prøve en gang til, forteller Asgeir Alvestad.

Les også: Asgeir sin enorme blåsteinbit er over dobbelt så tung som norgesrekorden

– Aldri sett liknende før

Heller ikke nå ville fisken ta, men akkurat i det følget skulle til å flytte på seg igjen, gjorde fisken et lite vift med halen og slukte agnfisken i slow motion.

– Jeg ble like overrasket som de andre to om bord. Et så rolig take fra en slettvar har jeg aldri sett før. Det var akkurat som om den ville ha en smak før vi gav oss. Vanligvis eksploderer disse fiskene, og sluker agnet helt ned i halsen, men nå var det så vidt den tok agnfisken, forteller Alvestad.

Asgeir Alvestad med sin nye norgesrekord på slettvar, en fantastisk fisk på hele 3860 gram. Foto: Asgeirs Fiskeblogg
Asgeir Alvestad med sin nye norgesrekord på slettvar, en fantastisk fisk på hele 3860 gram. Foto: Asgeirs Fiskeblogg

Den rutinerte fiskeren skjønte straks at her kunne det være snakk om forbedring av egen norgesrekord. Vel oppe i båten viste da også målebåndet 67 centimeter og vekten 3860 gram. Det er 235 gram over gjeldende rekord, og altså bare 140 små gram unna firekilosmerket. Det tilsvarer omtrent en sjøørret på 20 centimeter, en art det finnes mye av på strendene utenfor Lillesand, og som slettvaren liker godt.

– Dette var den første turen min etter varer i høst, men det blir nok et par til nå når jeg vet at de er på plass. Problemet er været. Når vi kikkfisker fra båt må det være helt vindstille, og det er ikke så ofte det klaffer, selv på Sørlandet. Og så må det jo passe med jobb og familie og slikt, også, sier Alvestad til Hooked.

Les også: Asgeir med unik microfangst

Drøye fangster på samvittigheten

Slettvaren som ble landet denne uken er det største eksemplaret av arten han noen gang har sett, men Alvestad vet at det innimellom tas fisker på fire-fem kilo i garn i området.

– Jeg tror nok firekilosgrensen er innen rekkevidde. Det handler jo mest om å være mye ute, og det har jeg faktisk ikke vært i det siste. Det ligger enda større fisker på strendene våre, sier han til Hooked.

Utenom de store slettvarene har Alvestad også noen drøye lokale piggvarer på samvittigheten. Også her tror han det er rom for større fisk.

– Jeg har fått piggvar på rundt seks kilo på stang, men det er nok forbedringspotensial her også. Lomre, tunge, rødspette og andre spennende arter er bonusfisker, men nå når det blir kaldere ute er den fantastiske skjærgårdsnaturen vår en opplevelse i seg selv, spesielt om natten, sier han til Hooked.

Lillesand-mannen kommer nå til å gjøre krav på nok en norgesrekord, også denne gangen med en virkelig drømmefisk. Du kan lese mer om turen som gav rekordfisken, og se flere bilder, på Asgeir Alvestad sin egen blogg.

Les også: Asgeir med ny norgesrekord på drømmefisken

Saken er opprinnelig publisert på Hooked.no

Helse og livsstil
Populært