Rike menn har de lykkeligste ekteskapene

<p>flere menn enn kvinner som er fornøyde i sine ekteskap, ifølge ny forskning. Foto: NTB scanpix.</p>
flere menn enn kvinner som er fornøyde i sine ekteskap, ifølge ny forskning. Foto: NTB scanpix.

Professor Philip Cohen ved University of Maryland har forsket på hvilke amerikanere som er mest lykkelige i ekteskapene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene viser for det første at det er flere menn enn kvinner som er fornøyde i sine ekteskap. Det stemmer overens med tidligere forskning som viser at menn ofte får mer ut av det å være gift, enn kvinner, skriver Bloomberg.

Videre viser det seg at religiøse personer, som ofte vektlegger familieliv og trofasthet, også ser ut til å være mer fornøyde.

Det som er litt vanskeligere å forklare, er hvorfor amerikanere med ekstreme politiske holdninger er lykkeligere enn de som er moderate.

- Det er mulig at personer med mer ekstreme politiske synspunkter oftere har en partner som er enig med dem, sier Cohen.

Les også: Hvordan få folk til å like deg

Den største faktoren som hadde innvirkning på hvor lykkelige par var i ekteskapene sine, var imidlertid økonomisk status. Det er stor forskjell på lykkefølelsen i arbeiderklasse-ekteskap og ekteskap i overklassen.

Det er mange grunner til at rikere mennesker er mer fornøyde i sine ekteskap, mener Cohen. De er mindre stresset enn resten av befolkningen, de har råd til ferier og til å kjøpe gaver.

Tidligere studier har også vist at amerikanere med lavere inntekt har vanskeligere for å bli gift, og for å holde sammen.

Les også:
Fem tegn på at forholdet ikke er bra nok Kvinner i forhold mister lysten oftere enn menn

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært