Sykehus innrømmer å ha glemt hjertepasient

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danske Peder Rasmussen (62) ventet i flere timer uten at det kom noen. Så kikket han på skjermen bak seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Rasmussen fikk hjerteflimmer i sommer, tok han det hele med ro ettersom det ikke var første gang han hadde opplevd hjerteproblemer. Han var blitt innlagt på Slagelse sykehus der han hadde fått røntgen og neste stopp på ferden var å få et DC-støt som skulle få hjerterytmen inn på riktig spor igjen.

At man gjerne må vente litt på et sykehus, er noe de fleste av oss kan skrive under på. Men i Rasmussens tilfelle dukket det aldri opp noen pleier for å hente ham. Til slutt hadde han ligget på akuttavdelingen i tre timer uten at noe var skjedd eller noen fra personalet hadde gitt seg til kjenne.

Så snudde han på hodet og oppdaget at skjermen bak ham var sort, hvilket betydde at han ikke var under overvåking av personalet på sykehuset. Da han til slutt fikk tak i en sykepleierske, viste det seg at hun ikke engang visste han befant seg på avdelingen i det hele tatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I etterpåklokskapens lys så skulle jeg nok ikke vært så tålmodig. At en pasient kan forsvinne i systemet er svært ubetryggende og absolutt ikke i orden, forteller Rasmussen til Sjællandske Medier.

Det viste seg at en portør hadde glemt å informere sykepleierne om at han hadde plassert Rasmussen på et eget venterom. Nå erkjenner Slagelse sykehus tabben overfor Sjællandske Medier og skriver i en uttalelse til avisen at de har igangsatt arbeid for å forbedre rutinene på sykehuset.

Les også:

Åtte om dagen er aller best for hjertet

– Blodtypen påvirker risikoen for hjerteinfarkt

Infeksjoner kan øke risikoen for hjertesykdom hos voksne

Dette er ikke broen for de med svakt hjerte