Graven til prinsesse Diana er blitt forsøkt plyndret fire ganger

<p>Prinsesse Diana i 1987. Foto: AP</p>
Prinsesse Diana i 1987. Foto: AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 31. august er det 20 tjue år siden den populære prinsessen døde i en bilulykke i Paris.

Dianas bror, Charles Spencer (53), avslørte nylig i et intervju med BBCs Radio 4 at det har vært fire forsøk på å plyndre graven til Diana de siste 20 årene.

Spencer forteller at beslutningen om å begrave søsteren på en øy i Althorp, en eiendom som tilhørte familien Spencer, ble gjort for å beskytte prinsessens privatliv. Dianas lillebror forklarer videre at det bortgjemte stedet var det beste for hennes sikkerhet. Det skriver The Telegraph.

– Det har vært fire forsøk på innbrudd de siste 20 årene. Jeg er glad for at vi klarte å avverge innbruddene, sier Charles Spencer.

Les også: Se livet til prinsesse Diana i bilder

Ble hardt kritisert

Under begravelsen til Diana, holdt Spencer en tale for å hylle sin avdøde storesøster. Senere skal han ha fått mye kritikk for innholdet i talen, spesielt om pressen.

Spencer står fortsatt for det han sa, og mener at pressen fikk som fortjent. Diana var svært ettertraktet av journalister.

Dronning Elizabeth har støttet talen til Spencer.

– Noen jeg kjenner veldig godt hadde spurt dronningen om hva de syntes om talen min i begravelsen. Da hadde hun svart: «Han hadde rett til å si akkurat hva han følte, det var hans søsters begravelse», forteller Spencer.

Les også: Brev fra Diana solgt for 160.000 kroner

Sønnene åpne om morens død

Dianas sønner, Harry og William, var begge veldig unge da moren døde, henholdsvis 12 og 15 år. I de senere årene har begge brødrene flere ganger snakket om hvordan morens bortgang har påvirket dem gjennom hele livet.

– Mamma døde da jeg var tolv år. Følelsene mine låste seg vekk i en veldig, veldig tidlig alder, har prins Harry uttalt i et intervju med kanadiske CTV.

To unge utgaver og Prins William og Harry. Foto: EPA
To unge utgaver og Prins William og Harry. Foto: EPA

Prins William har også vært åpen om den tragiske bortgangen til moren.

– Jeg skulle ønske jeg kunne fått råd fra henne, og at hun fikk møte Catherine og fått oppleve mine barns oppvekst. Det gjør meg trist at hun ikke er her, og at de aldri vil få kjenne henne, uttale en åpenhjertig prins i et intervju med herremagasinet GQ i mai.

Les også: – Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene

– De løy til meg

Under begravelsen til Diana, mente Charles Spencer at det ble feil at de daværende unge guttene, Harry og William, skulle gå bak morens kiste, overvåket av millioner.

Spencer hevder at Buckingham Palace løy til ham om beslutningen som ble tatt.

Han skal tydelig ha sagt ifra til hoffet om sin innvending.

– Til slutt løy de til meg. Jeg ble fortalt at de ønsket å gjøre det, noe de selvfølgelig ikke gjorde, forteller han i radiointervjuet med BBC.

Prins Harry har nylig snakket om sin mors begravelse.

– Jeg tror ikke noe barn bør bli bedt om å gjøre noe sånt. Det ville ikke skjedd i dag, tror jeg, har prinsen uttalt ifølge The Telegraph.

På denne øya ligger prinsesse Diana begravet. Foto: Jerome Delay / AP
På denne øya ligger prinsesse Diana begravet. Foto: Jerome Delay / AP

Les også: Prins Harry gjennomgikk "totalt kaos" over Dianas død