Kjønnsforskjeller i nordmenns grillvaner

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti ganger så mange kvinner som menn foretrekker grønnsaker på grillen. Menn vil heller ha rødt kjøtt, fastslår en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Én av ti kvinner foretrekker grønnsaker som grillmat, mens bare én av 100 menn er enige i den prioriteringen, viser en undersøkelse Sentio har utført for Nationen. Menn foretrekker rødt kjøtt, og hver tredje mann griller storfekjøtt. Det gjelder kun én av fem kvinner.

Les også: Klart sunn grillmat kan være godt!

Matforsker Annechen Bugge tror at menns kjærlighet til rødt kjøtt kan komme av at kjøttmat knyttes til maskulinitet og mandighet. Hun sier også at kvinner spiser mer grønnsaker enn menn generelt, noe som skyldes at kvinner er mer helsebevisste enn menn.

– Det har likevel vist seg at denne bevisstheten også sprer seg blant menn.

Undersøkelsen viser også klare aldersforskjeller i grillvanene til nordmenn. Folk over 55 år foretrekker svinekjøtt og fisk, mens de under 35 heller vil ha storfekjøtt, kylling og grønnsaker på grillen.

Les også: Nordmenn blir syke av egen grillmat