Krigsveteran møter sin tapte kjærlighet etter 71 år

Her ser vi Norwood Thomas som snakker med ungdomskjæresten Joyce Morris via Skype fra sitt hjem i Virginia Beach, USA. Hun bor i Adelaide i Australia. Foto: AP Photo / NTB scanpix
Her ser vi Norwood Thomas som snakker med ungdomskjæresten Joyce Morris via Skype fra sitt hjem i Virginia Beach, USA. Hun bor i Adelaide i Australia. Foto: AP Photo / NTB scanpix

Se den rørende videoen der Norwood og Joyce viser oss at gammel kjærlighet aldri ruster.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwood Thomas sitter fremfor dataskjermen i sitt hjem i Virginia Beach, USA, og ser sin ungdoms store kjærlighet Joyce Morris som han møtte da han var stasjonert i London under andre verdenskrig. Den nå 93 år gamle enkemannen og krigsveteranen har tenkt mye på henne siden han mistet sin kone og på hvordan livet kanskje kunne blitt dersom det ble de to den gangen for lenge siden.

– Kan du se meg? spør han henne.

Joyce, som i dag er 88 år og bor i Adelaide i Australia, svarer ham at det gjør hun ikke. Hun har mistet mye av synet og videooverføringen gir henne et uklart bilde. Men hun kjenner igjen stemmen hans.

– Jeg kan fortelle deg at jeg smiler, svarer han raskt.

– Det er jeg sikker på at du gjør, smiler Joyce tilbake mens hun ler hjertelig.

(Saken fortsetter under videoen)

Les også: Vil du oppleve varig kjærlighet bør du lese dette

Fatal misforståelse

Historien om de to turtelduene sto første gang å lese hos TheVirginian-Pilot i november i fjor. I 1944 var Norwood Thomas en ung fallskjermjeger i den amerikanske hærens 101. luftbårne divisjon og stasjonert utenfor London før han noen måneder senere skulle hoppe i fallskjerm under de alliertes invasjon i Normandie i Frankrike.

Norwood og Joyce møttes ved elven Themsen i en forstad til London og etter det første møtet så de hverandre så ofte de kunne. De dro på turer sammen til omkringliggende kystbyer, gikk lange turer, spiste middag på yndlingsrestauranten og så filmer på kino om kvelden. Han hadde møtt andre piker tidligere, men ingen kunne måle seg med Joyce. Så kom tiden for å dra til Normandie, og de så hverandre ikke igjen.

Da Norwood var tilbake i Virginia etter endt krigstjeneste, skrev han brev til Joyce. Den dag i dag kan han fremdeles adressen utenat. I et av brevene fridde han til henne, men hun hadde mistolket noe han skrev som at han allerede var gift og ønsket skilsmisse for å gifte seg med henne. Det ville hun ikke ha noe av og dermed ble det stille.

Les også: Lange arbeidsdager kan være en fordel for kjærligheten

(Saken fortsetter under)

Norwood Thomas holder opp et bilde av Joyce som hun gav til ham da han skulle reise videre for å delta i D-dagen i Normanie. Bildet har han tatt godt vare på gjennom alle år. Foto: AP Photo / NTB scanpix
Norwood Thomas holder opp et bilde av Joyce som hun gav til ham da han skulle reise videre for å delta i D-dagen i Normanie. Bildet har han tatt godt vare på gjennom alle år. Foto: AP Photo / NTB scanpix

Sporet opp sin gamle flamme

Både Norwood og Joyce gikk videre med sine liv, giftet seg og stiftet familie. I dag er Norwood enkemann, mens Joyce skilte seg etter 37 års ekteskap. Hun flyttet til Australia sammen med sin eksmann, der hun fremdeles bor, og det var Joyce som kom på tanken om å se om hennes gamle flamme fremdeles levde.

I likhet med Norwood hadde hun også stilt seg spørsmål om hvordan livet kunne blitt dersom hun hadde sagt ja til ham og flyttet med ham til USA den gangen for lenge siden. Ved hjelp av den ene sønnen, klarte hun å spore ham opp takket være en journalist som hadde skrevet en sak om Norwood i forbindelse med et fallskjermhopp han hadde gjort på sin 88. bursdag.

Kort tid etter kunne de to gamle turtelduene se hverandre igjen via Skype. Ifølge Virginian-Pilot snakket de i to timer mens de mintes gamle dager og romansen de hadde delt mens krigen raste, før de motvillig måtte avslutte samtalen.

– Jeg skulle ønske jeg kunne gi deg en klem og fortelle deg god natt, sa han til henne.

– Men siden jeg ikke kan, vil jeg bare si ta vare på deg selv. Så løftet han hånden ustøtt opp mot skjermen og vinket til henne.

– God natt, for nå.

Les også: Tegnene på at forholdet er over

Tilbringer Valentine's Day sammen

Historien slutter heldigvis ikke her, for om en måned går Norwood om bord på flyet som skal frakte ham 10.000 mil fra Virginia Beach til Adelaide slik at han endelig kan få holde rundt Joyce og gi henne den første klemmen siden deres veier skiltes i 1945. Paret planlegger blant annet å tilbringe Valentine’s Day sammen.

Turen ble en realitet etter at Barbara McDonald, som selv er militærveteran, leste om deres kjærlighetshistorie. Hun satte opp en GoFundMe-side for å samle inn penger slik at de to kunne møtes igjen.

– Vi kan ikke bare si at det var en vakker historie og så ønske lykke til, skriver hun på siden.

– Denne historien kan ikke ende her.

Selv er Norwood nummen over tanken på at han endelig skal få møte Joyce igjen, 71 år etter at deres veier skiltes.

– Jeg har ingen anelse om hva følelsene mine kommer til å være når vi møtes ansikt til ansikt, forteller han til CBS News.

Les også: – Tilknytningskonto gir deg mer å gå på