Meny

Alenepappa gir blaffen i fordommene:

– Derfor lar jeg min datter lakkere neglene mine

Mange lurer på hva slags mann Nathan er, men for ham handler ikke neglelakk om kjønn. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nathan Bodie hylles for sine fargerike negler. 

Alenefar Nathan Bodies måte å oppdra seks år gamle Sadie på, går verden rundt. 

I en video fra Upworthy forteller alenefaren hvorfor han går rundt med fargerike negler støtt og stadig, og hvordan verden reagerer på den noe uvanlige stilen. 

Se videoen øverst i artikkelen.

– Mange spør om jeg er med i et rockeband eller noe, men de fleste lurer bare på hvorfor. Da svarer jeg «hvorfor ikke? Neglelakk har ikke noe med kjønn å gjøre», sier Nathan i videoen som har fått over seks millioner visninger.

Les også:  Norske barn mindre fornøyd med eget utseende

Farger er farger

På Facebook er videoen delt over 80.000 ganger. «For ei heldig jente som har deg til far», «Slik ser en skikkelig rollemodell ut» og «Ekte menn bruker neglelakk» er et fåtall av de tusenvis av positive kommentarene videoen har fått.

– Vi lakkerer hverandres negler og når jeg følger henne til skolen får jeg ofte kommentarer fra guttene i klassen hennes om at neglelakk er for jenter og at det er jentefarger jeg har på fingrene, men hva sier vi da Sadie?

– Det finnes ingen jentefarger eller guttefarger, svarer dattera raskt, mens hun nøye velger ut neste neglelakk.

– Nettopp! Farger er farger, svarer en stolt far. 

Se også dette rørende møtet:  Amanda lette etter heltinnen i 20 år

– Jeg oppdrar en kvinne 

– Når Sadie har lakkert neglene mine og jeg går på jobb neste dag, kan jeg kikke ned på hendene mine og tenke på henne. Det er en måte å bære henne med meg på hver dag, forteller Nathan til Upworthy. 

Sadie har gjort manikyrer på pappa siden hun var to år gammel, så de nærmeste i Nathans vennekrets er vant med at den maskuline mannen kommer med negler i alle slags farger. 

– Jeg får mange blikk fra fremmede som tydeligvis lurer på hva slags mann jeg er, men hvis noen spør sier jeg bare «Er ikke dette en fantastisk farge?», ler han og ser seg fornøyd med datterens valg av den glitrende blå neglelakken han har fått på tommelen. 

Se også:  – Alle fortjener frihet til å leve med den de elsker

– Jeg gjør alt jeg kan for å oppdra Sadie til å bli en sterk, selvsikker kvinne, og som alenepappa er det vanskelig. Jeg må være både kvinnelig og mannlig rollemodell, men jeg gjør så godt jeg kan og neglelakk er vår greie, avslutter alenefaren før han tar kosten fatt og begynner på datterens negler. 

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus