AstraZeneca-vaksinerte får tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksine som dose to

Har du fått første dose av AstraZeneca-vaksinen, er sjansen god for at du får en Pfizer-vaksine i armen som dose to. Foto: Matt Rourke / AP / NTB
Har du fått første dose av AstraZeneca-vaksinen, er sjansen god for at du får en Pfizer-vaksine i armen som dose to. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personer som fikk koronavaksinen til AstraZeneca før den ble stoppet i Norge, får tilbud om vaksinen til Pfizer eller Moderna som dose to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen følger dermed anbefalingen fra Folkehelseinstituttet.

– Det er behov for en avklaring om dose to før Vorland-utvalget skal levere sin rapport. Derfor vil de som har fått én dose av AstraZeneca-vaksinen, få tilbud om at andre dose blir Pfizer-Biontech eller Moderna, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en pressemelding.

Norge stanset bruken av AstraZeneca-vaksinen 11. mars etter meldinger om tilfeller av blodpropp hos personer som har fått vaksinen.

Vorland-utvalget skal innen 10. mai vurdere risikoen ved å ta i bruk AstraZeneca- og Janssen- vaksinene.

Rundt 135.000 personer har blitt vaksinert med AstraZeneca i Norge. 90 prosent av de vaksinerte er helsepersonell. De første vaksinasjonene skjedde i uke seks, mens de fleste fikk den fra uke åtte til ti.

Det er anbefalt tolv uker mellom første og andre dose for AstraZeneca-, Pfizer- og Moderna-vaksinene.