Studie: Coronasmittede er immune i minst åtte måneder

En ny studie konkluderer med at en som har vært smittet av koronaviruset beholder immuniteten i minst åtte måneder. Tidligere forskning har indikert at immuniteten varer i minst seks måneder. Bildet viser en 3D-modell av coronaviruset.
En ny studie konkluderer med at en som har vært smittet av koronaviruset beholder immuniteten i minst åtte måneder. Tidligere forskning har indikert at immuniteten varer i minst seks måneder. Bildet viser en 3D-modell av coronaviruset. Foto: National Institutes Of Health Handout / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny studie tyder på at folk som har vært smittet av corona kan være immune mot viruset i minst åtte måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Studien er publisert i det anerkjente vitenskapelige tidsskriftet Science.

Forskerne har blant annet undersøkt mengden antistoffer etter seks måneder. De har også undersøkt mengden såkalte B-celler i immunforsvaret som husker viruset og som kan produsere nye antistoffer hurtigere og i større mengde når kroppen blir utsatt for coronaviruset på nytt, samt mengden corona-spesifikke T-celler.

Konklusjonen er at den brede og langvarige reaksjonen i immunforsvaret tyder på at man er immun i minst åtte måneder og muligens lengre.

Fordi det har vært enkelte tilfeller der folk er smittet to ganger, er det viktig at de som er blitt frisk fra coronaviruset fortsatt overholder smittetiltakene, understreker professor i infeksjonsimmunologi Trine Mogensen ved Aarhus Universitet overfor det danske nettstedet Videnskab.dk.