Pfizer: Vaksinen fungerer mot den muterte virusvarianten

En person får sin andre dose av koronavaksinen til Pfizer/Biontech på en klinikk i britiske Sheffield. Pfizer opplyser at deres vaksine også er effektiv mot de muterte coronavirusene. Foto: Paul Sancya / AP / NTB
En person får sin andre dose av koronavaksinen til Pfizer/Biontech på en klinikk i britiske Sheffield. Pfizer opplyser at deres vaksine også er effektiv mot de muterte coronavirusene. Foto: Paul Sancya / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En studie viser at vaksinen til Pfizer og Biontech er effektiv mot de nye muterte virusvariantene først oppdaget i Storbritannia og Sør-Afrika, ifølge Pfizer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mutasjonen kan gjøre viruset mer smittsomt, og det har også vært bekymringer rundt hvorvidt det ville gjøre vaksinene mindre effektive, opplyste en av Pfizers vaksineforskere, Phil Dormitzer, til Reuters.

– Nå har vi testet vaksinen mot 16 ulike mutasjoner, og ingen av dem har noen betydelig påvirkning. Dette er de gode nyhetene, sa Dormitzer.

– Men det betyr ikke at den 17. mutasjonen ikke vil ha det, la han til.

Både vaksinene til Pfizer/Biontech og Moderna kan raskt modifiseres for å tilpasse seg mutasjoner. Forskere har opplyst at dette kan gjøres på så lite som seks uker.