Studie skal undersøke om tran forebygger coronavirus

Transtudien vil inkludere minst 70.000 deltakere, noe som vil gjøre den til en av de største kliniske studiene som noensinne er gjennomført i Norge. Den vil være stor også i internasjonal sammenheng. Foto: Berit Keilen / NTB
Transtudien vil inkludere minst 70.000 deltakere, noe som vil gjøre den til en av de største kliniske studiene som noensinne er gjennomført i Norge. Den vil være stor også i internasjonal sammenheng. Foto: Berit Keilen / NTB Foto: Berit Keilen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo universitetssykehus presenterer tirsdag et forskningsprosjekt som skal undersøke om tran virker forebyggende på coronavirus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for prosjektet er funn gjort i den store Coronastudien som ble startet opp i vår.

Transtudien vil inkludere minst 70.000 deltakere, noe som vil gjøre den til en av de største kliniske studiene som noensinne er gjennomført i Norge. Den vil være stor også i internasjonal sammenheng.

De som deltar på pressekonferansen tirsdag, er infeksjonsmedisiner og forsker Arne Søraas, klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør, lege i spesialisering Saumia Shankarr, assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet og konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Orkla, som delfinansierer studien.