Studie skal undersøke om tran forebygger coronavirus

<p>Transtudien vil inkludere minst 70.000 deltakere, noe som vil gjøre den til en av de største kliniske studiene som noensinne er gjennomført i Norge. Den vil være stor også i internasjonal sammenheng. Foto: Berit Keilen / NTB</p>
Transtudien vil inkludere minst 70.000 deltakere, noe som vil gjøre den til en av de største kliniske studiene som noensinne er gjennomført i Norge. Den vil være stor også i internasjonal sammenheng. Foto: Berit Keilen / NTB Foto: Berit Keilen / NTB

Oslo universitetssykehus presenterer tirsdag et forskningsprosjekt som skal undersøke om tran virker forebyggende på coronavirus.

Bakgrunnen for prosjektet er funn gjort i den store Coronastudien som ble startet opp i vår.

Transtudien vil inkludere minst 70.000 deltakere, noe som vil gjøre den til en av de største kliniske studiene som noensinne er gjennomført i Norge. Den vil være stor også i internasjonal sammenheng.

De som deltar på pressekonferansen tirsdag, er infeksjonsmedisiner og forsker Arne Søraas, klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør, lege i spesialisering Saumia Shankarr, assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet og konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch i Orkla, som delfinansierer studien.

Personvernpolicy