FHI-anslag: Første runde med coronavaksinering kan gjøres på tre uker

<p>Når vaksinen kommer til Norge mener FHI at de skal kunne få den ut til bruk på tre uker.</p>
Når vaksinen kommer til Norge mener FHI at de skal kunne få den ut til bruk på tre uker. Foto: Cheryl Gerber / AP

Det kan gå få uker fra de første dosene med en godkjent coronavaksine kommer til Norge, til prioriterte grupper har fått vaksinen i sin kommune, skriver VG.

Folkehelseinstituttet (FHI) har fått i oppdrag å være klare til å vaksinere allerede fra 1. desember, men det er fortsatt usikkert når den første vaksinen kan bli godkjent i EU og Norge.

– Selve distribusjonen vil ta få dager, fra vi har fått det i vårt lager til vaksinene går ut til kommunene, sier områdedirektør Geir Bukholm i FHI til VG.

Det er kommunene som skal stå for vaksineringen. Han sier at de ikke regner med å få nok vaksinedoser i første runde til hele befolkningen, så den vil bli brukt på prioriterte grupper.

– Jeg tror vi klarer å få organisert et system som klarer å gjennomføre den typen vaksinering i løpet av to til tre uker, sier Bukholm.

Det er ennå ikke fastslått hvem som skal bli prioritert i den første runden. Det er ofte helsearbeidere og personer i risikogruppen som trekkes fram, men hva det landes på, vil kunne være avhengig av den faktiske vaksinen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden