Deltaker i vaksinetest døde

<p>Dødsfallet i Brasil skal være det første i verden i tilknytning til testing av en coronavaksine. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB</p>
Dødsfallet i Brasil skal være det første i verden i tilknytning til testing av en coronavaksine. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB Foto: NTB scanpix

En person som deltok i testen av coronavaksinen til AstraZeneca, har dødd i Brasil. Bloomberg melder at mannen var i en kontrollgruppe og aldri ble vaksinert.

Vaksinen utvikles i samarbeid med det britiske Oxford-universitetet, som onsdag opplyste at testingen fortsetter tross dødsfallet.

En uavhengig vurdering har konkludert med at det ikke er grunn til bekymring for sikkerheten til de andre deltakerne.

Første dødsfall i forbindelse med testing

Også brasilianske helsemyndigheter bekrefter at det er blitt anbefalt at utprøvingen av vaksinen fortsetter.

Dødsfallet i Brasil skal være det første i verden i tilknytning til testing av en coronavaksine. Tidligere i år måtte AstraZeneca stanse sin utprøving etter at en testperson i Storbritannia ble syk.

Placebo-middel uten effekt

En ikke navngitt kilde opplyser til nyhetsbyrået Bloomberg at mannen i Brasil tilhørte en kontrollgruppe som ikke ble vaksinert.

Testpersoner som havner i slike grupper, får i stedet et placebo-middel uten effekt. Senere sammenlignes helsetilstanden til medlemmene av kontrollgruppen med dem som har fått den virkelige vaksinen.

Video: ABC forklarer: Så fort kan man utvikle en vaksine

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden