Norsk studie: Hydroksyklorokin virker ikke mot corona

<p>Studien undersøkte 53 pasienter innlagt på Akershus universitetssykehus med coronaviruset mellom 25. mars og 25. mai. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB</p>
Studien undersøkte 53 pasienter innlagt på Akershus universitetssykehus med coronaviruset mellom 25. mars og 25. mai. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB scanpix

En studie ved Akershus universitetssykehus viser at malariamedisinen hydroksyklorokin ikke virker mot coronaviruset.

Studien undersøkte 53 pasienter innlagt med coronaviruset mellom 25. mars og 25. mai, skriver Ahus i en pressemelding. Halvparten av pasientene ble gitt standard behandling, mens resten i tillegg ble gitt hydroksyklorokin i sju dager.

– Vi fant ingen forskjell i virusmengde hos pasientene som fikk hydroksyklorokin i tillegg til standard behandling, verken etter 48 eller 96 timer. Det var heller ingen forskjell i sykelighet eller død mellom de to behandlingsgruppene, sier postdoktor Magnus Lyngbakken.

Trumps anbefaling

Hydroksyklorokin har fått stor oppmerksomhet internasjonalt og er blitt omfavnet av både USAs president Donald Trump og Brasils president Jair Bolsonaro.

Flere studier har konkludert med at medikamentet ikke gir effekt, men denne studien er den første som har sett på virusmengden hos pasienten.

– Vi undersøkte primært endring i virusmengde i svelget hos pasienter med Covid-19, i motsetning til andre studier som har sett på kliniske endepunkter, som sykelighet og død, forklarer Lyngbakken.

Video: USA har hastegodkjent en ny behandlingsform for covid-19

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden