Fransk professor mener coronaviruset har blitt snillere

Smittespredningen i Frankrike øker, men dødstallet har falt til et langt lavere nivå enn det var under den første bølgen. Det er en utvikling man også ser i flere andre land.
Smittespredningen i Frankrike øker, men dødstallet har falt til et langt lavere nivå enn det var under den første bølgen. Det er en utvikling man også ser i flere andre land. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronaviruset har mutert og blitt snillere, mener den franske mikrobiologen Didier Raoult.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raoult, som er professor og direktør ved et sykehus i Marseille, uttalte i forrige uke at man har oppdaget sju nye mutasjoner av viruset, skriver Aftonbladet.

– Mutasjonene vi ser er nedgraderte versjoner av virusets opprinnelige form. Det er i hvert fall vårt inntrykk, sa Raoult.

Smittespredningen i Frankrike øker, men dødstallet har falt til et langt lavere nivå enn det var under den første bølgen. Det er en utvikling man også ser i flere andre land, mener Raoult.

Det er en ventet utvikling at viruset før eller senere muterer til en mindre dødelig variant, mener Niklas Arnberg, professor i virologi ved universitetet i Umeå.

– Når det dreier seg om dette viruset og andre virus som sprer seg fra dyr til mennesker og begynner å spre seg blant oss, er det fullt naturlig at de muterer. De tjener ikke på å ta knekken av mennesker, for da blir det vanskeligere for viruset å spre seg, sier han.

Men han mener det er for tidlig å si om det er en mutasjon som kan forklare utviklingen Raoult nå peker på med lavere dødstall.