Høie vil ikke tvinge matvarekjedene til å bli sunnere

Helse- og omsorgsminister Bent Høie vil ikke bruke lovverket mot usunn mat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Helse- og omsorgsminister Bent Høie vil ikke bruke lovverket mot usunn mat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) er ikke fornøyd med å finne sjokolade i barnehøyde i dagligvarebutikken, men vil ikke ha forbud mot slike varer.

– Det jeg ikke er så fornøyd med, er plassering av usunne varer i butikken slik at man får impulskjøp. Det må bransjen jobbe videre med. Jeg reagerer blant annet på at sjokolade står i barnehøyde der det gjerne er kø til kassene, sier Høie til Aftenposten.

Men et forbud mot sukkerholdige varer ved kassene er ikke aktuelt.

– Jeg har inntrykk av at bransjen er villig til å ta samfunnsansvar. Jeg har fått tydelig tilbakemelding på at vi har felles interesser her. De ønsker jo ikke å ta livet av kundene sine, sier Høie.

Storbritannias statsminister Boris Johnson varslet denne uken at han vil hjelpe britene ned i vekt. Blant tiltakene er forbud mot reklame på TV og nett før klokken 21 for mat med høyt innhold av fett, sukker eller salt. Et annet forslag er å forby søtsaker i nærheten av kassene. Målet er å skjerme barn og unge.

I Norge ble et lignende forbudsforslag lagt i skuffen i 2013 av daværende helseminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært