Bill Gates vil unngå salg av coronamedisiner til høystbydende

<p>– Hvis vi lar legemidler og vaksiner gå til høystbydende istedenfor til folk og steder der de trenger det mest, kommer vi til å ha en lengre, mer urettferdig og dødeligere pandemi, sier Microsoft-gründeren Bill Gates.</p>
– Hvis vi lar legemidler og vaksiner gå til høystbydende istedenfor til folk og steder der de trenger det mest, kommer vi til å ha en lengre, mer urettferdig og dødeligere pandemi, sier Microsoft-gründeren Bill Gates. Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

Multimilliardæren Bill Gates vil at coronamedisiner og en eventuell vaksine skal gå til dem som trenger det mest, ikke til høystbydende.

– Hvis vi lar legemidler og vaksiner gå til høystbydende istedenfor til folk og steder der de trenger det mest, kommer vi til å ha en lengre, mer urettferdig og dødeligere pandemi , sier Gates i en uttalelse, ifølge The Guardian.

Gates er Microsoft-gründer og en av verdens rikeste menn. En betydelig del av formuen har han brukt på veldedighet og spesielt sanitærutstyr, vaksiner og andre globale helsetiltak gjennom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation.

– Vi trenger ledere som kan ta disse vanskelige avgjørelsene om å distribuere på bakgrunn av likhet, ikke bare markedsdrevne faktorer, sier Gates.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden