Sykefraværet økte kraftig etter coronautbruddet

<p>Coronaepidemien har hatt stor effekt på sykefraværet i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix</p>
Coronaepidemien har hatt stor effekt på sykefraværet i landet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Coronaepidemien har hatt stor effekt på sykefraværet i landet. Det totale sykefraværet økte med 10,5 prosent 1. kvartal i år sammenlignet med 1. kvartal i fjor.

Coronapandemien og smitteverntiltakene har ført til en kraftig vekst i diagnoser knyttet til luftveislidelser. Ifølge nye tall fra Nav var det totale sykefraværet på 7,3 prosent i 1. kvartal i år.

Det egenmeldte er 1,2 prosent, og det legemeldte er 6,1 prosent.

Sammenlignet med 1. kvartal i fjor har det vært en økning på 5,9 prosent i det egenmeldte fraværet, mens det legemeldte fraværet økte med 11,4 prosent.

– Som ventet, har coronaepidemien hatt stor effekt på sykefraværet. Det har vært en kraftig økning i antall tilfeller med luftveislidelser, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Økningen i sykefraværet skyldes i all hovedsak coronautbruddet.

– Da myndighetene besluttet å stenge ned deler av samfunnet for å få kontroll på utbruddet, steg antall tilfeller dramatisk, sier Vågeng.

Det er typiske luftveisdiagnoser som står for store deler av økningen. Coronadiagnosen, hoste, forkjølelse og ulike former for karantenediagnoser er mye brukt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært