Fysioterapeuter: Stengte klinikker har svekket funksjonsnivået til mange pasienter

Fysioterapeutene åpnet for behandling igjen 20. april, men i tiden klinikkene var stengt, mener Fysioterapiforbundet at mange pasienter har fått dårligere funksjonsevne. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Fysioterapeutene åpnet for behandling igjen 20. april, men i tiden klinikkene var stengt, mener Fysioterapiforbundet at mange pasienter har fått dårligere funksjonsevne. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tilstanden til mange pasienter som går til fysioterapeut, har blitt merkbart dårligere mens klinikkene var coronastengt, mener Fysioterapiforbundet.

– Man merker det på nedsatt balanse, ganghastighet og trygghet til å gå. Terapeutene får nå disse pasientene tilbake, og de ser at tilstanden som de var i da de forlot klinikken sist gang, er merkbart redusert, sier regionleder Karianne Bruun Haugen i Norsk fysioterapiforbund til NRK.

Hun frykter at flere av pasientene nå trenger mer bistand, at de blir mer utrygge, og at noen blir isolert og mindre selvstendige.

15. mars påla myndighetene fysioterapeuter, kiropraktorer, psykologer, optikere og lignende helsevirksomheter å stenge. Virksomhetene fikk åpne opp igjen 20. april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært