365 millioner kroner i erstatning etter influensavaksine

Så langt har 154 søkere fått medhold i søknaden om erstatning etter å ha opplevd bivirkninger som følge av Pandemrix-vaksinen mot svineinfluensa. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Så langt har 154 søkere fått medhold i søknaden om erstatning etter å ha opplevd bivirkninger som følge av Pandemrix-vaksinen mot svineinfluensa. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norsk pasientskadeerstatning har så langt utbetalt 365 millioner kroner til personer som har fått bivirkninger etter svineinfluensavaksinasjon.

Mens man venter på at en coronavaksine skal bli klar, jobber Norsk pasientskadeerstatning (NPE) fortsatt med å gå gjennom søknader fra den forrige store massevaksineringen i landet, skriver Vårt Land.

Så langt har NPE fått inn 825 søknader, hvor av det er fattet vedtak i 771 av dem. 617 har fått avslag og 154 har fått medhold. 26 søknader er fortsatt under behandling.

365,3 millioner kroner er så langt betalt ut i erstatning.

2,2 millioner innbyggere i Norge fulgte myndighetenes råd høsten 2009 og vinteren 2010 om å vaksinere seg mot svineinfluensa ved å benytte Pandemrix-vaksinen. Blant dem var nesten 470.000 barn.

Gjennomgangen av utbetalingene viser at de flest barn og unge har fått medhold fra NPE, der de fleste har opplevd narkolepsi etter vaksinen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden