Danske eksperter kritiserer visirkrav i hjemmepleien

<p>Formann i De praktiserende legers faglige selskap, Anders Beich, sier det gir en falsk trygghet å gå med visir som beskyttelse mot coronasmitte. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix</p>
Formann i De praktiserende legers faglige selskap, Anders Beich, sier det gir en falsk trygghet å gå med visir som beskyttelse mot coronasmitte. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Formann i De praktiserende legers faglige selskap, Anders Beich, sier det gir en falsk trygghet å gå med visir som beskyttelse mot coronasmitte.

Danske myndigheters retningslinjer for ansatte i hjemmehjelp og helsesektor får nå kritikk av De praktiserende legers faglige selskap (DSAM) for pålegget om at ansatte må bruke enten visir eller maske når de har tett kontakt med enkelte pasientgrupper.

Beich sier ifølge Jyllands-Posten at å bruke slikt verneutstyr gir falsk trygghet, fordi det ikke foreligger bevis for at visir beskytter mot coronavirus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært