FHI rådet regjeringen til å åpne enda mer

Direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, foreslo at regjeringen skulle åpne enda mer opp enn den bestemte torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Direktør ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, foreslo at regjeringen skulle åpne enda mer opp enn den bestemte torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I sin faglige tilråding til regjeringen gikk Folkehelseinstituttet (FHI) inn for en mer omfattende åpning av samfunnet enn Erna Solberg offentliggjorde torsdag.

FHI ville i sin tilråding åpne opp alle skoler og universiteter og rådet regjeringen til å trekke anbefalingen om at folk burde avstå fra innenlands reiser som ikke er strengt nødvendige, skriver VG.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mente det nå er så lite coronasmitte i landet at byrdene av smitteverntiltakene som var innført ville være for store å opprettholde og at ringvirkningene av nedstengningen ville bli uholdbare.

Men FHI ble bare delvis hørt. Av hensyn til presset på kollektivtransporten slipper regjeringen foreløpig bare delvis opp, og bare studenter som skal fullføre kurs slippes tilbake på skolene. En oppmyking av reiserestriksjonene innlands er ventet tidligst neste uke.

– Vi må ta hensyn til presset på kollektivtransporten i og rundt de store byene. Det er en veldig viktig hindring, sier minister for høyere utdanning Henrik Asheim (H) til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært