Israel hevder å ha funnet antistoff mot coronaviruset

Israelske forskere hevder å ha funnet et gen for antistoff mot coronaviruset som kan brukes til å lage en medisin mot covid-19. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Israelske forskere hevder å ha funnet et gen for antistoff mot coronaviruset som kan brukes til å lage en medisin mot covid-19. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel er i ferd med å gjøre et gjennombrudd i jakten på en mulig medisin mot coronaviruset, hevder landets forsvarsminister. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Naftali Bennett har Israels institutt for biologisk forskning (IIBR) greid å isolere et viktig antistoff som kan nøytralisere coronaviruset i kroppen. Bennet besøkte mandag IIBR, der han ble orientert om «det viktige gjennombruddet», skriver Reuters tirsdag.

De israelske forskerne skal ha klart å isolere cellen som lager antistoffet, slik at det kan være mulig å ta ut genet som lager stoffet og bruke det i masseproduksjon av medisin.

Forsker i immunologi Fridtjof Lund-Johansen ved Oslo universitetssykehus sier til VG at dette kan være en god nyhet. Men veien fram til bruk i behandling er ennå lang, framholder han.

– Funnet er absolutt en god nyhet. Dette kan være et kjempegjennombrudd, men det må jo testes på mennesker først, sier Lund-Johansen, som selv jobber med å utvikle antistofftester for å teste personer som har blitt friske av coronaviruset.