Israel hevder å ha funnet antistoff mot coronaviruset

<p>Israelske forskere hevder å ha funnet et gen for antistoff mot coronaviruset som kan brukes til å lage en medisin mot covid-19. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix</p>
Israelske forskere hevder å ha funnet et gen for antistoff mot coronaviruset som kan brukes til å lage en medisin mot covid-19. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Israel er i ferd med å gjøre et gjennombrudd i jakten på en mulig medisin mot coronaviruset, hevder landets forsvarsminister. 

Ifølge Naftali Bennett har Israels institutt for biologisk forskning (IIBR) greid å isolere et viktig antistoff som kan nøytralisere coronaviruset i kroppen. Bennet besøkte mandag IIBR, der han ble orientert om «det viktige gjennombruddet», skriver Reuters tirsdag.

De israelske forskerne skal ha klart å isolere cellen som lager antistoffet, slik at det kan være mulig å ta ut genet som lager stoffet og bruke det i masseproduksjon av medisin.

Forsker i immunologi Fridtjof Lund-Johansen ved Oslo universitetssykehus sier til VG at dette kan være en god nyhet. Men veien fram til bruk i behandling er ennå lang, framholder han.

– Funnet er absolutt en god nyhet. Dette kan være et kjempegjennombrudd, men det må jo testes på mennesker først, sier Lund-Johansen, som selv jobber med å utvikle antistofftester for å teste personer som har blitt friske av coronaviruset.
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært