Britisk forsker:– Coronadødeligheten i Stockholm nærmer seg New York

I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under coronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
I motsetning til mange andre land har Sverige valgt å holde blant annet barer og restauranter åpne under coronapandemien. Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm nærmer seg New York når det gjelder hvor mange som dør av covid-19 målt mot innbyggertall, mener den britiske epidemiologen Neil Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med britiske Unheard sier Ferguson at Sverige kan komme til å oppleve en jevn økning av antall dødsfall som følge av coronasmitte, skriver Aftonbladet.

– Det store problemet er at de er ved et punkt der dødeligheten per innbygger i Stockholm nærmer seg nivået i New York. Sverige har hatt mer tid til å øke antallet intensivbehandlingsplasser, men jeg tror at vi kommer til å se at dødstallet vil øke for hver dag, sier han.

Ferguson leder Imperial College, som sto bak en mye omtalt analyse i mars som førte til at Storbritannia endret kurs og stengte ned.

Tegnell innrømmer: – Vi har undervurdert antall virusdøde

VIDEO: Norsk ekspert: Sverige vil oppnå flokkimmunitet først i Skandinavia