Politiet rykket inn mot corona-protest i Berlin

I flere byer i Tyskland har en liten, men stadig mer høylytt minoritet demonstrert mot myndighetenes tiltak for å bekjempe coronapandemien. Her pågripes en demonstrant under en ulovlig protest i Berlin lørdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
I flere byer i Tyskland har en liten, men stadig mer høylytt minoritet demonstrert mot myndighetenes tiltak for å bekjempe coronapandemien. Her pågripes en demonstrant under en ulovlig protest i Berlin lørdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rundt 1.000 mennesker samlet seg i Tysklands hovedstad Berlin for å protestere mot smitteverntiltakene under coronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivistene trosset myndighetenes regler for sosial distanse, og de som motsatte seg politiets bortvisningsordrer, ble båret bort.

I Berlin har folk demonstrert på Rosa-Luxembourg-Platz flere lørdager på rad. Det skal dreie seg om en broket forsamling, inkludert venstreradikale, høyrepopulister og konspirasjonsteoretikere.

Regelen i Tyskland er at man må holde halvannen meters avstand. Samlinger med mer enn 20 deltakere krever godkjenning fra myndighetene, og det hadde ikke lørdagens demonstranter.