Lukasjenko: Ingen dør av corona i Hviterussland

<p>Tilskuere jubler på en fotballkamp i Hviterussland, der det er få tiltak for å bekjempe coronaviruset. Landets president Aleksandr Lukasjenko mener at ingen dør av corona i hans land. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix</p>
Tilskuere jubler på en fotballkamp i Hviterussland, der det er få tiltak for å bekjempe coronaviruset. Landets president Aleksandr Lukasjenko mener at ingen dør av corona i hans land. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har vist seg lite interessert i coronapandemien. Og nå sier han at ingen dør av viruset i hans land.

– Ingen kommer til å dø av coronaviruset hos oss. Det kunngjør jeg offentlig. Vi har allerede funnet kombinasjoner av legemidler for å redde mennesker, sier Lukasjenko.

I Hviterussland går dagliglivet som normalt. Arbeidsplasser og restauranter er åpne, og idrettsarrangementer, inkludert fotballkamper, går sin gang med mye publikum til stede.

Helsedepartementet motsier imidlertid Lukasjenkos utsagn og melder om 2.919 smittetilfeller og 29 døde av coronaviruset. Det avviser Lukasjenko og sier at de døde hadde andre problemer, som hjerteproblemer eller diabetes, som de døde av.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden